Як зробити смачні Імбирні пряники чоловічки без глютену і цукру рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Мука без глютену – 230 гр
Вода – 50 мл
Кокосовий цукор – 90 гр.
Яблучний сироп – 40 мл
Сода – 0,5 ч. л.
Кокосове (Вершкове) масло – 40 гр.
Спеції: мускатний горіх, імбир, по – 0,5 ч. л., кориця – 2 ч. л.
Імбирні пряники чоловічки без глютену і цукру покроковий рецепт
1. В каструлі з товстим дном з’єднати воду, цукор, сироп і спеції. Помішувати на середньому вогні до закипання, після відразу зняти з вогню. Додати соду, масло, добре перемішати до однорідної маси. Залишити остигати. Після повного охолодження частинами додавати борошно, вимішуючи тісто. Готове тісто прибрати на ~ 15 хв. в холодильник. ⠀
2. Розкачувати тісто відразу на пергаменті(килимку для випічки). Вирізати фігурки і випікати в розігрітій духовці Рівному!!! 7 хв. при 175°С. Тоді вони будуть м’якими всередині. ⠀ Гарячі, готові пряники відразу руками не чіпати, їх легко зламати. Безглютенова випічка повинна повністю охолонути, тому можна акуратно зняти з дека прямо з пергаментом. ⠀
3. Зберігати в контейнері, щоб довше залишалися м’якими. ⠀ Можна накатати тонше, тоді будуть печеньки хрусткі. Прикрашати теплими. ⠀ Приємного апетиту і бурхливого польоту фантазій при декорі ваших печеньок/пряників😄