Італійські фрикадельки Польпетты з рікотти

Як зробити Італійські фрикадельки Польпетты з рікотти рецепт простий. Для дитячого меню або у вигляді гарячої закуски, ніжні фрикадельки з рікотти для різноманітності!

Інгредієнти

250г рікотти
50-70г м’якоті вчорашнього хліба
1 яйце
400мл пасати (протертих томатів) чи помідорів у власному соку
30г тертого твердого сиру
2-3ст л панірувальних сухарів
1 зубчик часнику
петрушка (за бажанням)
базилік
сіль, чорний перець
оливкова олія

Італійські фрикадельки Польпетты з рікотти покроковий рецепт

1. Рікотту викласти в друшляк і дати стекти рідини. М’якуш хліба замочити у воді і добре віджати. Змішати рікотта, м’якуш хліба, яйце, сир, подрібнену петрушку, посолити і за бажанням поперчить.
2. Додавати потроху панірувальні сухарі, поки не вийде консистенція, з якої вийде ліпити фрикадельки. Розігріти в сковороді оливкову олію з зубчиком чеснока.
3. Додати пасат, базилік, посолити і розігріти. Додати польпетты і тушкувати під кришкою на мінімальному вогні близько 15-20 хвилин. На половині готовності акуратно перевернуть.