Італійські хлібні палички гріссіні

Як зробити смачні Італійські хлібні палички гріссіні рецепт в духовці. ГРІССІНІ за рецептом Джеффрі Хамельмана. Фішка цього рецепту – від початку приготування до кінцевого результату всього 1,5 години⏰ Обожнюю його рецепти, вони всі ідеальні. Єдине що я змінила в цьому, поклала в рази більше сиру. Сирний маніяк не міг вчинити по іншому.

Інгредієнти

На 2 дека:
260 мл води кімнатної t
12 гр. свіжих дріжджів (або 4 г сухих)
11 г. солі
50 р. вершкового масла від 82% (можна кімнатній t, можна холодне)
60 р. оливкової олії
100-150 г сиру (у автора 50 г пармезану. У мене більше і звичайний російський)
500 р. пшеничного борошна

Італійські хлібні палички гріссіні покроковий рецепт

1. Сир натерти. У мене був слайсами, дрібно нарізала його. У воді розчинити дріжджі і сіль. Додати сир, оливкова і вершкове масло, також можна додати будь-які спеції, зелень, часник. Додати борошно. Замісити тісто. Вручну 10-12 хв. Або в тестомесе на 1 швидкості 3 хв, потім на 2 швидкості 4 хв. Накрити плівкою, залишити на 60 мин.
2. Тісто має збільшиться в 2-2,5 рази. Розкачати в пласт товщиною 7-10 мм. Нарізати смужками. Перекласти на пергамент Випікати одразу, без вистоювання. 190С ~20 хв. Зберігати в пакеті – будуть м’які. Без пакета – хрусткі. Подавати просто так або з ароматним маслом, хумусом, соусом або іншими дипами.
3. Можна посипати кунжутом перед випічкою. Якщо хочете м’які всередині нарізати смужки шириною 1,5-2 див. Якщо хрусткі 1 і менше див. Сир можна використовувати будь-який. У мене звичайний російський. З пармезаном звичайно буде взагалі вогонь, його можна менше 100 г класти. В начинку крім спецій можна додати маслини, каперси, в’ялені томати і т. д.

Відео рецепт 👇