Як смачно зробити Качка фарширована булгуром в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Таку качечку ви однозначно не пробували. Це обалденно смачно, неймовірно соковито і виглядає шикарно
Інгредієнти
Качка -1,5-1,8 кг
Чорний перець
Червоний перець
Сіль
Насіння кінзи
Часник-2-3 шт
Начинка:
Булгур-крупного помелу-1 ст
Води (подивіться на інструкцію)
Цибуля 1 шт
Гриби 300 г
Чорний перець
Сіль
Для маринаду:
3-4 л води
Лук-1,2 шт
Апельсин 1 шт
Болгарський перець 1 шт
Зелень (кінза, коріння)
Насіння кінзи
Насіння кропу
Чорний перець горошком
Лавровий лист
Сухі трави -за бажанням
Бадьян-1-2 шт
Кориця-1 паличка
Гвоздика-пару штук
Сіль
Соус для змащування:
Сік 4-5 граната
Кукурудзяний крохмаль-1,5 ст/л
Чорний перець
Червоний перець
Аджика -1 с/л
Соєвий соус
Часниковий порошок
Качка фарширована булгуром в духовці покроковий рецепт
1. Готуємо маринад для качки: всі зазначені інгредієнти додаємо у воду і кип’ятимо пару хвилин. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо, щоб ароматна вода охолола повністю Далі пропустимо через сито і качку занурюємо всередині, так щоб не залишилися відкриті місця. Залишаємо так на ніч або буде краще якщо залишити сутки.
2. Для начинки: цибулю дрібно нарізаємо і посмажимо з грибами. Додаємо булгур, приправи, воду і варимо до готовності. Качку знімаємо з маринаду, высушим з рушником, на грудку робимо дірочки і кладемо часник всередині. Приправимо усіх боків, всередині кладемо начинку, загорнути в пергаментний папір, потім з фольгою і відправити в духовку. Запікаємо 2,5-3 часа.
3. Готуємо соус: на гранатовий сік додаємо часниковий порошок, соєвий соус, зазначені приправи, крохмаль і добре перемішати. Суміш кладемо на вогонь і варимо до загустіння. Коли качка вже практично готова, знімаємо з духовки, відкриємо, змащуємо соусом і відправляємо назад в духовку. Таким чином 5-6 разів змащуємо соусом і відправляємо в духовку, щоб вийшло така яскрава і сочнейшая. Все, святкова красуня вже готова, можна наслаждаться.
Відео рецепт 👇