Картопляна запіканка з фаршем в духовці класичний простий рецепт.
Інгредієнти
1. Картопляна запіканка з фаршем 🔥
Інгредієнти:
На основу:
– картопля;
– молоко;
– 1 яйце;
– сіль.
Начинка:
– м’ясний фарш;
– цибулина;
– чорний перець, паприка, коріандр, сіль;
– петрушка і кінза;
– рослинне масло.
Ще + вершкове масло.
Картопляна запіканка з фаршем в духовці класична покроковий рецепт
1. Варимо картоплю на пюре (свідомо не пишу, скільки, форми у всіх різні, у мене велика, пішло майже 2 кг (це з очищеннями). При варінні солимо. З готового картоплі зливаємо воду, додаємо молоко (небагато, пюре не повинно бути рідким. Мнемо картоплю, додаємо 1 яйце. Знову мнемо товкачиком. Картопляна маса не повинна бути рідкою👌
2. Для начинки: обсмажуємо дрібно нарізану цибулину, додаємо фарш (у мене було 400 грам), сіль, спеції. У самому кінці додаємо дрібно нарубані петрушку і кінзу. Начинка топ 🔥
3. Далі, форму для запікання змащуємо олією, викладаємо половину картопляної маси, розрівнюємо, викладаємо м’ясну начинку, розрівнюємо, зверху викладаємо залишився пюре, розрівнюємо і рясно змащуємо вершковим маслом.
4. З гарячого пюре, масло добре розійдеться 👌 Випікаємо в розігрітій духовці (180 градусів) 35-40 хвилин. Готове 😍