Як зробити Картопляні пиріжки з грибами і сиром моцарелла рецепт простий.
Інгредієнти
Картопля 6 шт великих
Печериці 4 великих
Пучок шпинату
Часник 2 зубчики натерти
Сушений часник 1 год л
Сіль 1-2 чл або за смаком
Харчові дріжджі 2 ст л необов’язково
Рисове борошно 1/2 склянки
⠀
МОЦАРЕЛЛА:
Кешью 1/2 склянки
Кешью-молоко 2/3 склянки (або інше рослинне)
Сіль 1 чл
Сушений лук 1 чл
Натуральний яблучний оцет 1 ст л
Тапиоковый крохмаль 1,5 ст л
Картопляні пиріжки з грибами і сиром моцарелла покроковий рецепт
1. МОЦАРЕЛЛА: Кешью замочуємо на пару годин або на ніч. Складаємо всі інгредієнти для моцарелли в блендер і збиваємо до однорідності. Перелити в сотейник і варимо 3 хвилини, постійно помішуючи. Як тільки соус почне густіти, з’являться грудочки – вимикаємо вогонь. ⠀
2. НАЧИНКА: Печериці ріжемо невеликими слайсами. Обсмажуємо 5 хвилин на сильному вогні. ⠀
3. ТІСТО: Шпинат нарізаємо, тушкуємо 2 хвилини на сухій сковороді, поки не зів’яне. Картоплю чистимо, ріжемо і варимо до м’якості. Розминаємо товкачиком в пюре, солимо. У пюре додаємо часник, дріжджі, шпинат і борошно. Замішуємо тісто. ⠀
4. З’ЄДНУЄМО: Беремо шматочок тіста і формуємо коржик руками на килимку. У центр кладемо гриби і ложку моцарелли. З’єднуємо краю коржі по центру і сплюскиваем як шайбу. ⠀
5. Обсмажуємо пару хвилин з обох боків до золотистої скоринки. Подаємо гарячими та наслаждаемся.