Запечена свиняча вирізка у вершковому маслі з часником в духовці

Запечена свиняча вирізка у вершковому маслі з часником в духовці простий рецепт. ⠀ Свиняча вирізка, також звана свинячим філе або стейком із свинини — це самий ніжний і нежирний відріз, який представляє собою довгий тонкий шматок.
Вирізка відноситься до великий поперекової м’язи вздовж центральної частини хребта, яка відповідає за поставу, а не пересування тварини. ⠀ Існує, як мені здається, кращий рецепт приготування вирізки, особливо, якщо вам пощастило придбати свіжий високоякісний, екологічно чистий продукт.
Завдяки цьому рецепту м’ясо максимально зберігає натуральний смак, ніжну текстуру і соковитість. ⠀ Для цього зовсім нескладного рецепта знадобляться прості і доступні інгредієнти:

Інгредієнти

Свиняча вирізка — 600 г;
Масло вершкове — 100 г;
Часник — 3-4 зубчики (можна використовувати сушений мелений часник — 1 ч. л.);
Орегано — 1 ч. л.;
Мелений коріандр — 1 ч. л.;
Суміш 4 перцю — 1/2 ч. л.;
Сіль — 1, 5 ч. л.

Запечена свиняча вирізка у вершковому маслі з часником в духовці покроковий рецепт

1. Часник почистити, дуже дрібно нарубати. У мисці з’єднати м’яке, якісне, натуральне вершкове масло зі спеціями і часником. Ретельно все перемішати до однорідності. ⠀ На деко вистелити пару аркушів фольги, зверху викласти лист пергамента.

2. На пергамент викласти в масляну суміш, розрівняти ложкою тонким шаром на довжину вирізки. Щільно загорнути у формі цукерки так, щоб масло прилягало з усіх боків. Запікати при температурі 200°С протягом 40 хвилин. ⠀

3. Якщо у Вас є термощуп (потрібна на кухні річ), то підключіть його до середини, в найтовстіше місце відрізу. Як тільки м’ясо досягне температури всередині 70-72°С м’ясо готове — ступінь прожарювання середня. ⠀

4. Розгорнути згорток, злити утворився масляний соус. М’ясо нарізати під кутом, товстими скибочками. Викласти на тарілку і полити соусом. ⠀ При бажанні, вирізку можна швидко обсмажити целиком.

5. З двох сторін на добре розігрітій сковороді до красивого рум’янцю, потім запекти в попередньо розігрітій духовці до 200°С протягом 25 хвилин. ⠀ На гарнір можна подати картопляне пюре або пюре із запеченої гарбуза з чебрецем, часником і оливковою маслом.

Відео рецепт 👇