Оджахурі з свинини та картоплі по грузинськи

Як зробити домашнє Оджахурі з свинини та картоплі по грузинськи на сковороді простий рецепт. Сьогодні ділюся з вами простим рецептом грузинської страви, які ви можете приготувати на велику компанію, або на цілу сім’ю 😊 Дуже смачне і ситне блюдо, яке сподобається кожному, зберігай рецепт✨

Інгредієнти

•Свинина/Яловичина/Курка – 1 кг
•Картопля – 1.5 кг
•Цибуля червоний – 3 шт
•Гострий перець – 1 шт.
•Часник – 4 зубчики
•Аджика – 1.5 ч. л.
•Зелень – 20 р.
•копчена Паприка – 2 ч. л.
•Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
•Сіль – 2 ч. л.
•Масло рослинне – 50 мл.

Оджахурі з свинини та картоплі по грузинськи покроковий рецепт

1. Для початку замаринуем м’ясо. М’ясо слід нарізати на середні шматочки, додаємо спеції і того ж аджику, заливаємо невеликою кількістю води і ретельно перемішуємо. Прибираємо а холодильник на 30 хвилин, а краще на ніч. Слідом чистимо картоплю й нарізаємо на кубики приблизно того ж розміру, що і мясо.

2. Також приправимо спеціями і додамо невелику кількість рослинного масла, все перемішати і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 45-60 хвилин, не забувайте періодично перевіряти готовність. Ви можете обсмажити картоплю і в казані, але версія з духовкою виходить менш жирною. Наріжемо 3 середні цибулини, два з яких обсмажимо в казані, а одним присыпем вже готове блюдо.

3. Також, підготуємо інші інгредієнти, часник, кінзу і гострий перець за бажанням Переходимо до обсмажуванні м’яса. Найкраще підійде казан або будь-сковорідка з товстим дном. У казан додамо рослинне мало і добре розігріємо, смажити будемо на вогні вище среднего.

4. Порційно викладаємо свинину і обсмажуємо до золотавої скоринки, поки м’ясо повністю не просмажиться, мені вистачило 7 хвилин, смажив в 3 заходу. Як тільки все м’ясо обсмажили в тому ж казані згасимо цибулю, завдання не обсмажити до золотистого кольору, а саме протушить.

5. Як тільки цибуля став м’яким відправляємо часник в казан і гарненько перемішуємо. Слідом додаємо м’ясо і картоплю, все ще раз добре перемішуємо, але акуратно, щоб не пошкодити картоплю. Це блюдо їдять суворо гарячим, при подачі присипаємо зеленню, гострим перцем і свіжим луком.

Відео рецепт 👇