Як зробити Кавовий Торт “Тірамісу” на бісквіті рецепт простий. Я ТУТА, а ви тута ?😅 ⠀ Сумувала за своїм готовкам, зйомок і публікацій тут 🍰📸 А ви?😉 ⠀ Один з найбільш бомбовских рецептів з моєї книги 💣🔥Сьогодні з невеликими змінами в рецепті (3 коржа замість 2 і більше крему) ⠀
Торт “Тірамісу” на повітряній бісквіті з кремом із заварних жовтків, збитих вершків і маскарпоне, і кавовій просоченням! ⠀ Це ВАУ який смачний торт! ⠀ Він повітряний, соковитий, що тане в роті і настільки ніжний, що його можна їсти губами! ⠀ ⠀ ⠀
Торт “Тірамісу” на повітряній бісквіті з кремом із заварних жовтків, збитих вершків і маскарпоне, і кавовій просоченням! ⠀ Це ВАУ який смачний торт! ⠀ Він повітряний, соковитий, що тане в роті і настільки ніжний, що його можна їсти губами! ⠀ ⠀ ⠀
Інгредієнти
Для бісквіта на 22 -24 см:
5 яєць
130 г борошна
150 г цукру
30 г крохмалю (будь-якого)
щіпка солі
⠀
Для крему і просочення:
375 мл вершків 33-35 %
725 г сиру маскарпоне
300 мл вареного з цукром і охолодженого кава (у мене на 300 з окропу 2 год л кави і 2 ч л цукру)
100 г сах пудри
30 г цукру
70 г води + 10 г желатину
3 жовтки
40 мл лікеру (за бажанням)
Кавовий Торт “Тірамісу” на бісквіті покроковий рецепт
1. Яйця збити з цукром і сіллю міксером до пишної маси, збивати 5 хвилин. ⠀ Борошно з’єднати з крохмалем, просіяти і частинами ввести в яєчну масу, акуратно перемішуючи лопаткою, стежте, щоб не залишилося непромісів. ⠀ Дно форми для випічки застелити пергаментом, викласти тісто, випікати а духовці при 170 С 30-35 хвилин, готовність перевірити сухий лучинкой.
2. Бісквіту дати повністю охолонути, зняти форму і дати полежати 2-3 години (так бісквіт буде менше кришитися). Далі розрізати на 2-3 коржа. ⠀ Заварити каву, остудити. ⠀
3. КРЕМ. Желатин розвести у воді. ⠀ Жовтки з цукром, поставити на водяну баню (чашу з жовтками в каструльку з водою або в сковорідку), постійно помішуючи, нагріти до 70, до розчинення цукру, прибрати з вогню, охолодити. ⠀
4. Холодні вершки збити до пишної стійкої маси, додати сах пудру і збити разом, прибрати в холодильник. ⠀ Желатин масу 10 сек прогріти в мікрохвильовій печі до розчинення. ⠀
5. Збити віночком охолоджені жовтки, додати желатин масу, разом збити, додати сир маскарпоне кімнатної темпер і перемішати разом в однорідну масу (міксер не використовувати ). ⠀
6. Додати до вершків збиту масу з жовтками і сир, перемішати разом до ніжного густого, однород крему. ⠀ Зібрати торт. Корж-просочення–крем-корж…верх присипати какао порошком.