Кекс з лимонним курдом і безе меренгою

Кекс з лимонним курдом і безе меренгою в духовці простий рецепт. Форма «Капкейки» – ідеальне рішення, якщо хочеться приготувати порційні тістечка. Можна зробити різну начинку, прикрасити будь-яким кремом і вийде вісім капкейків на будь-який смак.

Інгредієнти

Тісто:
140 гр. Вершкового масла 82%
200 гр. Цукру
2 Яйця (Категорії С0)
130 гр. Молока
210 гр. Борошна
7 гр. Розпушувача
Цедра лимона

Лимонний курд:
90 гр. Соку лимона
Цедра лимона
3 шт. Жовтки
70 гр. Цукру
55 гр. Вершкового масла 82%

Для меренги:
60 гр. Яєчного білка
100 гр. Цукру

Кекс з лимонним курдом і безе меренгою покроковий рецепт

1. Для кексу як і для бісквіта важливо, щоб усі інгредієнти були однією кімнатної температури! До размягченному маслу всипаємо цукор і збиваємо пару хвилин. Додаємо яйця, перемішуємо. Вливаємо молоко і перемешиваем.

2. В кінці всипаємо просіяне борошно, розпушувач і цедру, перемішуємо. Форму змащуємо тонким шаром рослинного масла і вливаємо тісто. Стукаємо пару раз формою об стіл, щоб вийшов зайвий повітря і тісто розподілилося равномерно.

3. Відправляємо в розігріту духовку до 170С на 50 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою! Даємо охолонути 10 хвилин у формі, після витягаємо і остуджуємо на решетке.

4. Лимонний курд:
В сотейнику з товстим дном з’єднуємо сік, цедру, жовтки і цукор. Все дуже добре перемішуємо і варимо на середньому вогні, безперервно помішуючи до загустіння (воно буде легким як на відео).

Протираємо через сито і даємо охолонути до 40С.Після додаємо вершкове масло кімнатної температури і перемішуємо. Накриваємо планкою в контакт і даємо охолонути полностью.

5. Для меренги:
Об’єднуємо цукор і білки в чаші, ставимо на парову баню і варимо безперервно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з плити і даємо охолонути 5 хвилин, після починаємо збивати на мінімальній швидкості поступово увеличивая.

6. Збиваємо до стійкої піни. Відсаджуємо меренгу ложкою або з мішка, обпалюємо горелкой.

Відео рецепт 👇