Як зробити смачний Кекс з ряжанкою і вареним згущеним молоком рецепт простий в духовці. Чому мене життя навчило – так це не залишати на плиті вариться згущене молоко. Стеля складно відтирати 😁 Ще зручніше – купити вже варене. Плюс вони придумали дуже зручну кришку 🙌🏻 Саме це згущене молоко надихнуло мене на новий рецепт. Кекс… ні, кексом його назвати складно, зовсім інша текстура. Швидше, це МегаМаффин – повітряний, пористий, м’який, з карамельним смаком 😍 Готувати його одне задоволення! А так як він виходить в міру солодким, я нарізаю його на шматочки і роблю подобу солодких сендвічів, змащуючи один шматочок згущеним вареним молоком і накриваючи другою.
Інгредієнти
Порцій – 1 шт. (540 гр)
Час приготування: 50 хв
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.
сіль – 1/6 ч. л.
цукор – 60 г
варене згущене молоко – 140 гр+для начинки
ряжанка 3,2% – 240 гр
олію соняшникову – 40 гр
розпушувач тіста – 10 гр
мука пшенична вищий сорт – 150 гр
Кекс з ряжанкою і вареним згущеним молоком покроковий рецепт
1. Включити духовку розігріватися до 190 градусів. Яйця збити міксером 3-4 хвилини, поки не зникнуть всі великі бульбашки, і маса не стане пишною, світлою і тягучою. Додати сіль, цукор і збивати на високій швидкості ще 2 хвилини. Додати до збитим яйцям ряжанку і варене згущене молоко, масло.
2. Розмішати вінчиком до об’єднання інгредієнтів. Додати розпушувач, розмішати і залишити на три хвилини. Додати в тісто муку, ще раз розмішати вінчиком. Довго вимішувати тісто не можна. Форму для кексу змастити зсередини тонким шаром олії, викласти тісто і випікати кекс в середині розігрітій духовки 40-50 минут.
3. Якщо кекс сильно рум’яниться – прикрити фольгою. Готовність кексу визначити з допомогою дерев’яної шпажки – вона повинна виходити з середини кексу сухий. Готовий кекс викласти на решітку і залишити остуджуватися. Після повного охолодження можна нарізати порційно кекс, змастити один шматок вареним згущеним молоком і накрити другим, як сэндвич.