Кекс з вершковим кремом

Як смачно зробити Кекс з вершковим кремом простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. У передноворічній суєті не забудьте про себе. Приготуйте ароматний і дуже смачний апельсиновий кекс в нашій топової формі Tart. Кекс можна приготувати і з лимоном і з мандарином.

Інгредієнти

Для кексу:
200 гр. Вершкового масла
300 гр. Цукру
3 яйця (С0)
100 гр. Молока
110 гр. Соку апельсина
Цедра 2-3 апельсинів
350 гр. Борошна
7 гр. Розпушувача

Для крему:
170 гр. Соку апельсина
50 гр. Цукру
15 гр. Кукурудзяного крохмалю
2 шт. Жовтки
150 гр. Вершків 33-35%

Кекс з вершковим кремом покроковий рецепт

1. До яєць всипаємо цукор і добре Збиваємо до появи піни. Вливаємо розтоплене масло, сік апельсина, молоко і цедру, перемішуємо. Просіваємо борошно з розпушувачем, перемішуємо. Тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С режим верх низ без конвекції. Форма 26 см.

2. Готовність перевіряємо на суху зубочистку, орієнтовний час випічки 45-60 хв. воно залежить від духовки і форми. Кексу даємо охолонути 5 хвилин у формі і витягуємо на решітку. Гарячий кекс поливаємо соком апельсина (100-120 гр.). Змішуємо в сотейнику з товстим дном сік,жовтки,цукор і крохмаль,добре перемішуємо і ставимо на середній огонь.

3. безперервно помішуючи Варимо до загустіння. Переливаємо крем в миску,накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник на 1-2 години охолодитися. Коли крем остудилося,додаємо охолоджені вершки і збиваємо до стійкої пиков.

Відео рецепт 👇