Пісочний пиріг з вишнею в духовці

Як смачно зробити Пісочний пиріг з вишнею в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Зберігайте рецепт вишневого пирога на зимовий лад, щоб влаштувати вдома свою маленьку кав’ярню. Саме те, щоб дивитися затишні фільми і піднімати собі настрій

Інгредієнти

350 гр борошна
3 жовтки
170 гр масла
180 гр цукрової пудри

500 гр вишні
цедра апельсина
100 гр цукру
45 гр крохмалю

Пісочний пиріг з вишнею в духовці покроковий рецепт

1. Заздалегідь дістаємо масло з холодильника, як тільки воно стане м’яким, приступаємо до готування! Додаємо до м’якого вершкового масла цукрову пудру і два яєчних жовтки. Перемішуємо все до однорідної гладкої кремової маси. Далі всипаємо просіяне борошно і перетираємо руками до маслянистої крихти. Прибираємо тісто в холодильник на 15 минут.

2. Приступаємо до начинки. Вишню додаємо в сотейник з цукром, доводимо до кипіння. Далі додаємо крохмаль і варимо на тихому вогні до загусання, стежте, щоб нічого не підгоріло. У форму викладаємо 1/2 частину тіста і формуємо основу з бортиком. На дні пирога робимо дірочки виделкою, щоб в процесі випічки воно не роздулося!

3. Викладаємо начинку. Додаємо цедру апельсина. Іншу частину тіста розкачуємо і нарізаємо на смужки. Спочатку викладаємо вертикальні смужки, потім горизонтальні. Ставимо пиріг в духовку на 40-50 хвилин при 180 градусах. Подавати гарячим або холодним, зверху можна посипати цукровою пудрою

Відео рецепт 👇