Як зробити Кімчі по корейськи з пекінської капусти в домашніх умовах простий рецепт своїми руками.
Інгредієнти
Пекінська капуста-10 кг
Сіль-1,5 кг(1 кг 500 гр)
Вода
⠀
Для соусу:
Редька дайкон-1 шт (велика)
Морква-1 шт (середня)
Лук зелений-3 пучка
Цибуля ріпчаста-1 шт.
Груша-2 шт
Корінь імбиру-1 шт (середній)
Рибний соус-1,5 склянки
Рисове борошно-1 ст
Вода-3 ст(склянка 250 мл у мене)
Часник-7 головок
Боржомі-250 мл
Цукор-1 склянка
Мелений червоний перець-250 гр
Кімчі по корейськи з пекінської капусти в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Спочатку розрізаємо капусту на дві половинки, в разі якщо капуста велика робимо ще надріз у твердій частині. Ретельно миємо під холодною водою, даємо стекти воді і солимо. В 5 літрах теплої води розчиняємо 1 кг солі. Залишилася сіллю просыпаем капусту. Заливаємо розсолом (якщо розсолу виявиться мало, просто доливаємо воду поки капуста не закриється)
2. Залишаємо під вантажем в холоді 24 години в теплі 12 годин. Далі ретельно змиваємо сіль під холодною водою. Моєму кожен лист. Даємо стекти воді до останньої краплі. Готуємо соус. Редьку моркву і цибулю зелений ріжемо ножем на брусочки довжиною 2-4 див. Часник, цибуля ріпчаста, корінь імбиру, груші очищаємо від шкірки і пропускаємо через мясорубку.
3. В рисову борошно додаємо воду, ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, не доводячи до кипіння доводимо до густоти. Вимикаємо вогонь, додаємо мінеральну воду перець, перемішуємо і даємо охолонути. Далі вводимо все що пропустили через м’ясорубку, рибний соус а слідом те що резали.
4. Протираємо приготованим соусом кожен лист капусти, звертаємо кінці як показано на відео і викладаємо в зручну посуд. Кладемо вантаж, ніч я залишила на кухні а далі тримала на вулиці. Через 2 дні ми пробували, остаточно дійшла вже через 6-10 дней.
Відео рецепт 👇