Класична сирна запіканка на сметані і молоці

Це один з моїх найулюбленіших рецептів запіканки. Я готую з нього, коли хочеться знайомого звичного смаку і передбачувано хорошого результату. У цього рецепта безліч шанувальників, сподіваюся, сподобається і вам! У кожного з нас є свій улюблений знімок. Він подобається нам за ідею, яку давно хотілося реалізувати, за особливий світ або неймовірно вдалу композицію – головне, що ми можемо оцінити його з точки зору фотографії. Як зробити Класичну сирну запіканку на сметані і молоці в духовці рецепт простий.
З сьогоднішнього дня і до п’ятниці включно, я буду чекати на ваші кращі знімки, з обов’язковим поясненням того, чому саме їх ви вибрали для цього завдання. І навіть якщо ви ще не вмієте читати свої знімки, то обов’язково навчитеся цьому на курсі. А поки можна про все розповісти своїми словами, мені буде цікаво почитати) А для тих, хто ще тільки вирішується піти на курс і поки продовжує готувати без зйомки, каруселі вас чекає рецепт класичної запіканки) а в шапці профілю – посилання на передплату та доступ до курсу, якщо ви раптом передумаєте)

Інгредієнти

ДЛЯ ФОРМИ 0 18 СМ

180 г сметани 20-25%
100 мл молока
60 г манної крупи
500 г сиру
1/2 ч. л. харчової соди
100 г родзинок
2 яйця З
70 г цукру
Цукрова пудра і ягоди для прикраси

Класична сирна запіканка на сметані і молоці покроковий рецепт

1. Сметану змішайте з молоком і манною крупою. Залиште настоюватися на 15-20 хвилин. Сир подрібніть заглибним блендером або протріть через сито, з’єднайте з родзинками і содою, добре перемішайте. Додайте сметанную суміш і знову перемішайте. Розігрійте духовку до 180 * С. Яйця збийте з цукром в щільну світлу масу, чим краще ви їх зіб’єте, тим пишніше буде запеканка.
2. Викладіть збиті яйця до сирної суміші, акуратно за допомогою лопатки перемішайте все до однорідності. Перекладіть суміш у форму, я випікаю в силіконовій формі з керамічним дном, роз’ємна, і готову запіканку легко вийняти. Якщо ви печете в металевій, змастіть її бортики вершковим маслом, а на дно покладіть гурток з пергаменту, щоб готову запіканку було легко достать.
3. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 40-45 хвилин, орієнтуйтеся по своїй плиті. Готову запіканку охолодіть на столі, а щоб вийняти її з форми, пройдіться по бортику ножем. Подавайте, прикрасивши ягодами і цукровою пудрою!