Як смачно зробити Класичний торт Наполеон з листкового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У нас в родині традиція – на Новорічному столі обов’язково має бути цей десерт. Торт Наполеон може бути різний, але на свято хочеться спекти справжній і дуже смачний НАПОЛЕОН. Ніжний, злегка хрустка і дуже ароматний.
Інгредієнти
Пампушки:
Борошно – 400 г
Сіль – 1/2 ч. л.
Масло вершкове – 250 г
Оцет – 1 ст. л.
Крижана вода – 150 мл
⠀
Крем:
Цукор – 300 г
Ванільний цукор – 1 пакетик (10 г)
Кукурудзяний крохмаль – 20 г
Яйця – 2 шт.
Молоко – 700 мл
Масло вершкове – 180 г
Класичний торт Наполеон з листкового тіста покроковий рецепт
1. Вершкове масло порубати. Борошно з’єднати з сіллю і додати масло. Розтерти в крихту. У крижану воду влити столову ложку оцту. З’єднати борошняну суміш з водою і швидко замісити тесто.
2. Розділити на 10-12 частин. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 20-30 хв. ⠀ Розстелити на столі аркуш паперу для випічки ( це дуже зручно, так як тісто дуже тонкий)
3. Розкачати на ньому дуже тонкий корж, проколоти вилкою в декількох місцях. З допомогою тарілки вирівняти краю, залишки тіста з’єднати з наступним шматочком. Викласти аркуш паперу разом з пампушкою на деко і випікати при 180 градусах 10-15 мин.
Відео рецепт 👇