Конфітюр варення з чорної смородини на зиму простий рецепт. Шикарний конфітюр з чорної смородини – виходить густим, з-за великої кількості пектину в ягодах більше схожий на желе, дуже смачний! Головне притримуйте технології!
Інгредієнти
✔️чорна смородина 1 кг
✔️цукор 800 гр
Конфітюр варення з чорної смородини на зиму покроковий рецепт
1. Смородину помити, видалити листя і гілочки, обсушити, змішати з 400 гр цукру (половиною норми), перемішати і залишити на годину. Ставимо на плиту, нагріваємо до кипіння, постійно заважаємо, каструлю беріть з запасом, буде багато піни, на це піде близько 15 минут.
2. Варення почне густіти, а піна збиратися в центрі, значить настала черга другого етапу. Протираємо конфітюр через сито, макуха не викидаємо, ставимо перетерте желе знову на плиту і додаємо решту 50% цукру, нагреваем.
3. А після появи булек варимо пару хвилин, піни вже не буде, розливаємо по стерильним банкам, але кручу стерильними кришками коли варення охолоне і зажелируется.