Корисний хліб з пшеничного цільнозернового борошна

Корисний рецепт корисного хліба. 🛑 Я завжди намагаюся купувати хліб без цукру (тому що цукру і так достатньої в нашому житті) і мінімізувати весь “прихований” цукор з життя. Тому приготувати хліб самостійно, відмінне рішення для правильного харчування. Без довгих вступів, рецепт. Як зробити Корисний хліб з пшеничного цільнозерновий борошна рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Кефір – 300 мл;
Борошно пшеничне цільнозерновий -200 гр.;
Борошно житнє – 150 гр.;
Сода – 2 гр.;
Сіль – 2 гр.;
Суміш з кунжуту і льону – 20 гр.;
Приправка “Італійські трави” або “Французькі трави” – 5 гр.;

Корисний хліб з пшеничного цільнозерновий борошна покроковий рецепт

1. Кефір змішати з содою і залишити на 20 хвилин. З’єднати два види борошна, додати суміш кунжут – льон, і приправи, сіль. Перемішати до однородности.
2. До кефіру з содою додати борошняну суміш, замісити тісто. Зручніше це робити руками, змащеними олією. Сформуйте хліб будь-якої форми. Головне не робити дуже високим (інакше не пропечеться добре).
3. Випікати при 180 градусах – 50 хвилин. Після приготування накрити вологим рушником хліб на 15 хвилин. Такий корисний і простий хліб можна зберігати протягом недели.