Крем-брюле десерт з заварного крему з скоринкою

Ніжний Крем-брюле десерт з заварного крему з хрусткою карамельною скоринкою ✨ Ідеальний «Крем-брюле» зовсім не складно приготувати якщо не ігнорувати деякі нюанси. Всі етапи приготування потрібно робити вкрай делікатно, наприклад: не доводити вершки і молоко до кипіння і вводити цю суміш яйця з цукром дуже-дуже акуратно, постійно помішуючи, адже від гарячого молока яйця можуть згорнутися!

Інгредієнти

Для приготування Вам знадобляться (2 порції):

Вершки 33% – 250 мл
Молоко – 50 мл
Ванілін (або есенція) – 1 ч. ложка
Жовток – 3 шт
Цукор – 40г (+ 2 ст. ложки для карамельної скоринки)

Крем-брюле десерт з заварного крему з скоринкою покроковий рецепт

1. Нагріти молоко, вершки і ванілін майже до кипіння, але не кип’ятити. Віночком збити жовтки і цукор, акуратно, постійно помішуючи, влити молочну смесь.

2. Неглибокі форми поставити в жароміцний посуд і заповнити кремом на 2/3, влити у форму гарячу воду, щоб вона покривала половину з формочок кремом.

3. Поставити в духовку на 90 хвилин при 110*С. Повністю остудити крем. Рівним шаром посипати цукром і акуратно подплавить газовим пальником або поставити в духовку на режим гриля 3 минуты.