Блакитний зефір з матчу чаю в глазурі

Варила днями зефір з блакитним чаєм матчу. Покривала шоколадом ммммм……👌👌👌👌 Інгредієнти дуже прості та доступні. Ловіть рецепт!!! Блакитний зефір з матчу чаю в глазурі простий рецепт домашній.

Інгредієнти

В діжу міксера :
120 гр -яблучного пюре
40 гр курячого білка
0,5 -лимонної кислоти

А сотейник:
100 гр води
5 гр -агар-агар (900б)
1 ч. л -чай матчу блакитний
40 гр -глюкози
140 гр цукрового піску

Шоколадна глазур :
250 гр – шоколад
250 гр – масло какао
25 гр соняшникової олії ( без запаху)

Блакитний зефір з матчу чаю в глазурі покроковий рецепт

1. Опускаємо в чашу міксера білок, яблучне пюре і лимонну кислоту. Збиваємо до піків. У сотейник: Воду і агар доводимо до кипіння. Додаємо цукор ,чай і глюкозу варимо після закипання 4-5 хвилин до 103 С.

2. Готовий (гарячий) сироп виливаємо тонкою цівкою в чашу міксера, так щоб сироп не потрапив на віночок. Пробиваємо зефірну масу ще пару хвилин до ударів Відсаджуємо з кондитерського мішка завитки.

3. Сушимо 24 години. Шоколад і масло розтоплюємо на паровій бані або мікрохвильової печі імпульсами. Робоча поверхня 27С -30С. Покриваємо пару раз зефір шоколадом – через холод. Ставимо чайник і кличемо гостей!

Відео рецепт 👇