Як смачно зробити Кулейка з сиром і маком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Макова начинка:
100 гр маку
150 гр молока (1)
50 гр цукрового піску (у мене – 40 гр)
25 гр вершкового масла
30 гр молока (2)
7 гр кукурудзяного крохмалю
Для тіста:
350 гр пшеничного борошна
150 гр вершкового масла 82%
90 гр цукрової пудри
140 гр сметани (йогурту)
65 гр яйце куряче
7 гр сухих дріжджів
Сирна начинка:
250 гр сиру 5-9% (половину замінила вершковим сиром)
100 гр сметани
70 гр цукрового піску (у мене – 50 гр)
62 гр курячого яйця
Кулейка з сиром і маком покроковий рецепт
1. Мак заливаємо в сотейнику окропом, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Трохи кип’ятимо і сливпем воду через дрібне сито. Промиваємо проточною водою. З’єднуємо в сотейнику мак, 150 гр молока і цукровий пісок. Варимо поки мак не набухнуть і з нього випарується максимальна кількість рідини. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Змішуємо 30 гр холодного молока з кукурудзяним крохмалем і додаємо в мак. Варимо на середньому вогні до загустіння і остуджуємо. Холодне масло перетираємо в однорідну крихту з мукой.
2. Додаємо цукрову пудру, дріжджі. Перемішуємо. Окремо змішуємо сметану і яйце, вливаємо в борошняну суміш. Замішуємо тісто і формуємо з нього кулю. Якщо тісто липне, додаємо трохи борошна. Накриваємо ємність з тістом і залишаємо в прохолодному місці на 2 години. Якщо вдома жарко, то убрираем його в холодильник. Тісто злегка підніметься, але не збільшиться в об’ємі як здобне. Якщо сир зернистий, перетираємо його через сито і змішати міксером з усіма інгредієнтами до отримання однорідної массы.
3. Формочки смазывем вершковим маслом і викладаємо в них тісто формуючи кошики. Заповнюємо кулейки спочатку макової сумішшю, потім сирною. Ставимо кулейки в попередньо розігріту духовку до 160 °С. Режим верх і низ. Заповнюємо жароміцну ємність водою і ставимо в духовку для того, щоб сирна начинка не тріскалася. Випікаємо 40-45 хв до золотистого кольору. Охолодити при кімнатній температурі. Приємного апетиту!