Курча в часниковому соусі на сковороді простий рецепт. Коли я згадую смак цієї страви — хочеться жити і готувати. Дуже смачне і просте у приготуванні блюдо, особливо гармонійно поєднується з ніжним вершковим смаком, картопляним пюре. Пишу і так хочеться знову спробувати цього соковитого, пікантного курчати.
Інгредієнти
Для панірування:
Пшеничне борошно — 4-5 ст. л.;
Солодка паприка — 1 ст. л.;
Чорний перець — 1/2 ч. л.;
Сіль — 1 ч. л.
⠀
Курча — 1,5-2 кг;
Часник — 6 зубчиків до цілої головки;
Петрушка або інша улюблена зелень — порізаних жменю листя;
Молоко жирне — 180-200 мл;
Рослинне масло — 3-4 ст. л.;
Сіль — хороша щіпка, або за смаком.
Курча в часниковому соусі на сковороді покроковий рецепт
1. Курку добре промити, розрізати на порційні шматки, обсушити кулінарними серветками. ⠀ У великій ємності змішати борошно, паприку, чорний перець і сіль. Кожен шматочок курки панірувати в панірувальної смеси.
2. Обсмажити паніровані шматки курки на добре розігрітому рослинному маслі, до рум’яності, закрити кришкою і томити до готовності протягом 25 хвилин на невеликому вогні. ⠀
3. Зубчики часнику почистити, натерти на дрібній тертці. У мисці змішати молоко, подрібнені часник і зелень.
4. Получившимся маринадом заливаємо курчати, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 10-12 хвилин. ⠀ Подавати гарячим картопляним пюре. Все дуже просто!
Відео рецепт 👇