Курка на солі в духовці, цей рецепт завжди викликає шквал емоцій – багато хто так готують вже давно, а багатьом здається що курка буде пересолена. Для мене це шикарний варіант, елементарно просто – виходить дуже соковито, ніжна шкіра, нічого не пересолене. Час активної готування 2 хв.
Інгредієнти
Курка, моя вагою 1 кг.
1 кг. солі
перець, паприка, часник, можна яблука
Курка на солі в духовці покроковий рецепт
1. На дні форми викласти шар пергаменту (щоб сіль не прилипла). Зверху висипаємо сіль. Кладемо курку, зверху курку трохи солимо, додаємо чорний перець, паприку, я поклала всередину яблучні дольки.
2. Запікаємо при 180 гр. 1 година 15 хв. приблизно на кожні 500 гр. ваги + 15 хв., але треба смотреть.
3. Як дістали акуратно перекладаємо з соляною подушці, в місця де курка стикалася може трохи прилипнути сіль, зчищають ножем – це прям одна минутка.
Відео рецепт 👇