Як зробити курку в вершково гірчичному соусі в сковороді рецепт простий. Хоч сьогодні я і ділюся рецептом курки, але повірте, сніг в Пітері налаштував мене зовсім на інший лад🙈 Ми сьогодні співали на вулиці “в лісі народилася ялиночка”, діти каталися з дерев’яною гірки прямо в пісок, а я замочила сухофрукти. В голові суцільні ялинки, гірлянди, імбирні пряники і джингл бэллс🎄 Мені здається, це все листопад.
Інгредієнти
Курячі стегенця 800 р
Вершки 20% 200 мл
Гірчиця 1 ст л
Часник 3-4 зубчики
Лавровий лист 1 шт
Борошно для обвалювання
Рослинне масло для смаження
Сіль/перець за смаком
Зелень для подачі
Курка в вершково гірчичному соусі в сковороді покроковий рецепт
1. Стегенця помити, обсушити і розрізати на невеликі шматочки. Обваляти стегенця в борошні і обсмажити на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Прибрати стегенця на тарілку. Часник нарізати тонкими слайсами і злегка (!) обсмажити на тій же сковороде.
2. При необхідності додати ще трохи олії. Додати вершки, гірчицю, лавровий лист, 150 мл води, сіль і перець. Перемішати віночком до однорідності. Довести на повільному вогні до кипения.
3. Викласти курку в соус, накрити кришкою і тушкувати до готовності на дуже маленькому вогні. Іноді можна поливати курку соусом. Гасити приблизно 25 хвилин. Подавати з улюбленим гарніром, поливши соусом і посипавши зеленью.