Курка запечена на деку з квасолею, цибулею-пореєм і шпинатом в духовці

Як смачно зробити Курка запечена на деку з квасолею, цибулею-пореєм і шпинатом в духовці Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

1 цілу курку, оброблену на частини, або 2 грудки, 2 стегна і 2 гомілки без шкіри
1 ст. л. оливкової олії
1 головка часнику, розрізана горизонтально навпіл
1 цибулю-порей, обрізаний, розрізаний уздовж навпіл і нарізаний скибочками
200 мл сухого білого вина
400 мл курячого або овочевого бульйону
2 гілочки чебрецю
2 банки по 400 г вершкових бобів, промитих і висушених
250 г листя шпинату
Морська сіль і мелений чорний перець

Курка запечена на деку з квасолею, цибулею-пореєм і шпинатом в духовці покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 ° C / газу 4. Приправити курку сіллю і перцем. Поставте великий лист на плиту, щоб він розігрівся, і додайте масло. Коли курка нагріється, обсмажте шматочки курки з усіх боків до красивого цвета.
2. Переверніть курку шкірою вгору. Викладіть часник на деко зрізом вниз, потім додайте цибулю-порей і розмішайте в маслі. Влийте біле вино і дайте йому закипіти протягом 2 хвилин, потім додайте бульйон. Використовуйте дерев’яну ложку, щоб зішкребти шматки, що прилипли до дну.
3. Вимкніть вогонь і додайте гілочки чебрецю, вершкову квасоля і шпинат, помістивши їх між шматочками курки. Приправте дрібкою солі і перцю і все перемішайте, потім поставте деко в попередньо розігріту духовку.
4. Випікайте 35-40 хвилин, поки курка не буде прожарена. Періодично помішуйте деко, щоб переконатися, що все готується рівномірно. Вийміть деко з духовки і залиште на 5 хвилин, перш ніж подавати в теплих неглибоких мисках.