Шведські фрикадельки ікеа з соусом з фаршу свинини і яловичини

Як смачно зробити Шведські фрикадельки ікеа з соусом з фаршу свинини і яловичини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Любите фрикадельки в Ікеа? Я дуже люблю і готую досить часто. Рецепт елементарно простий, а смак максимально близький до оригіналу.

Інгредієнти

Фарш свинина-яловичина – 650 р
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Панірувальні сухарі – 100 г
Яйце – 1 шт
Молоко – 5 ст. л.
Сіль, перець

Вершкове масло – 50 г
Борошно – 2 ст. л.
Бульйон (у мене курячий) – 450 р
Вершки або молоко – 150 г
Соєвий соус – 2 ст. л.
Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
Сіль, перець

Гарнір:
Картопляне пюре
Баланшированный зелений горошок

Шведські фрикадельки ікеа з соусом з фаршу свинини і яловичини покроковий рецепт

1. Цибулю і часник наріжте дрібними кубиками і обсмажте на оливковій олії. Змішайте фарш, цибулю з часником, панірувальні сухарі, яйце, молоко, сіль і перець. Перемішайте до однорідної маси сформуйте фрикадельки. Зручно відміряти кількість фаршу ложкою для морозива, щоб фрикадельки вийшли однакового размера.
2. Приберіть фрикадельки в холодильник на 1 годину. Обсмажте фрикадельки до рум’яної скоринки на оливковій олії, приберіть з зі сковороди. У цій же сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і ретельно перемішайте. Готуйте близько двох минут.
3. Влийте бульйон, розмішайте, варіть, поки соус не почне загусати. Влийте молоко або вершки і ще раз перемішайте. Додайте соєвий соус і гірчицю. У мене була гостра гірчиця, додала її зовсім чуть-чуть.
4. Перемішайте, готуйте до загустіння. При необхідності приправити сіллю і перцем. Поверніть фрикадельки в соус і тушкуйте під кришкою пару минут.
5. Для баланшированного зеленого горошку закип’ятіть воду, засипте горошок, варити дві хвилини. Перемістіть відразу ж горошок в крижану воду, щоб зберегти яскравість кольору. Подавайте фрикадельки з пюре і зеленим горошком.