Запечені Курячі тефтелі з рисом в соусі підливці в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
куряче філе-500 гр
рис-50 гр в сухому вигляді
яйце-1 шт
морква-1 шт
цибуля-1 шт
томатна паста-3 ст. л
сіль, мелений перець, зелень за смаком
сир-40 гр
сметана 15%/натуральний йогурт -2 ст л
часник-2 зубчики
Курячі тефтелі з рисом в соусі підливці в духовці покроковий рецепт
1. Рис відварити в підсоленій воді 10 хв, воду злити. На дрібній тертці натерти моркву, дрібно нарізати цибулю. Філе пропустити через м’ясорубку. Додати до фаршу рис, цибулю, моркву, яйцо.
2. Далі додати сіль, спеції і зелень. Добре перемішати. Сформувати тефтелі і викласти у форму. Томатну пасту розвести склянкою води, додати сметану, пропущений через прес часник, посолить.
3. Перемішати. Залити тефтелі соусом і відправити в духовку на 25 хв. Вийняти, посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин,щоб сир подрумянился.
Відео рецепт 👇