Курячий суп пюре з картоплею

Ще один суп для дітей і дорослих! Як смачно зробити Курячий суп пюре з картоплею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Вода – 1,5 літра
Курячі стегенця – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Картопля – 3 шт.
Масло вершкове – 1 ст. л.
Масло рослинне – 1 ст. л.
Білий батон – 200 гр.
Букет Гарни (петрушка, лавровий лист, чебрець) – за бажанням
Сіль

Курячий суп пюре з картоплею покроковий рецепт

1. Стегенця без шкіри і жиру відправляємо в каструлю з холодною водою. Додаємо половинку моркви, цибулі і букет гарни. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо 40-60 хвилин. ⠀ Залишився цибулю і моркву шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії приблизно 15 хвилин. ⠀
2. З хліба зрізаємо кірки (вони нам не знадобляться) нарізаємо кубиками, викладаємо на деко, застелений пекарської папером, злегка солимо і збризкуємо рослинним маслом, випікаємо в духовці на 150°С приблизно 15 хвилин. ⠀ Курку виймаємо з бульона.
3. Бульйон проціджуємо. Відправляємо в нього картоплю, нарізану кубиком, пасерування, варимо до готовності картоплі. ⠀ Стегенця розбираємо від кісток, нарізаємо і відправляємо назад в бульйон. ⠀
4. Готові грінки ділимо на дві частини. Одну частину грінок додаємо в суп, кладемо вершкове масло, солимо до смаку, перемішуємо, доводимо до кипіння. ⠀ Готовий суп пробиваємо блендером ОБЕРЕЖНО ГАРЯЧЕ! Розливаємо по тарілках, посипаємо грінками і зеленью.