Крем-суп з моркви дієтичний

Як зробити крем-суп з моркви дієтичний рецепт простий – підійде не тільки тим хто дотримується післяопераційну дієту, але і тим, хто прагне до правильного харчування і вегетаріанцям. До всього іншого він красиво виглядає і його можна приготувати в будь-який час року.⁣⁣⠀

Інгредієнти

⁣⁣На 3-4 порції:⁣⁣⠀
⁣⁣⠀
🔸500 гр моркви⁣⁣⠀
🔸400 гр картоплі⁣⁣⠀
🔸3-5 см кореня імбиру (*)⁣⁣⠀
🔸1 цибуля порей (**)⁣⁣⠀
🔸750 мл води⁣⁣⠀
🔸петрушка свіжа (***)⁣⁣⠀
🔸сіль за смаком⁣⁣⠀
🔸лавровий лист⁣⁣⠀
🔸оливкова олія⁣⁣⠀
🔸2 ст. л. грецького йогурту (за бажанням)⁣⁣⠀

Крем-суп з моркви дієтичний покроковий рецепт

1. Моркву і картоплю очистити, порізати в довільній формі. ⁣⁣⠀ Цибуля порей (стебло) розрізати уздовж , звільнити від жорстких листя і нарізати.⁣⁣⠀ Корінь імбиру почистити за допомогою чайної ложки дрібно нашаткувати.⁣⁣⠀ Всі овочі покласти в каструлю, залити водою, додати сіль і лавровий лист.
2. Готувати ~ 25 хвилин, поки морква не стане м’якою.⁣⁣⠀ Коли овочі будуть готові зняти з вогню, частина овочевого бульйону злити, за допомогою заглибного блендера збити до однорідного стану.⁣⁣⠀ Додати грецький йогурт і розмішати.⁣⁣⠀ Суп розлити по тарілках, посипати дрібно порізаною зеленню, полити невеликою кількістю оливковою олією і відразу ж подати.⁣⁣⠀ ⁣⁣ ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀
3. (*) – для тих, хто не має проблем з ШКТ, то імбир раджу додати на останньому етапі, покласти в свіжому вигляді після пюрирования овочів, він додасть супу більш насичений смак і добре відтінятиме смак моркви.⁣⁣⠀
(**) – можна використовувати ріпчасту цибулю, але смак супу буде трохи іншим, так як цибуля порей набагато ніжніше, і навіть є якась насолода, в ньому відсутній гіркоту, яка притаманна репчатому луку.⁣⁣⠀
(***), можна покласти кориандр.⁣⁣⠀