Легкий пиріг з апельсином і джемом

Як смачно зробити найсвітліші пиріг з апельсином і джемом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ідеальним завершенням мандариново-апельсинову черевоугодництво буде приготування цього чудового пирога!

Інгредієнти

Тісто:
•100 грам вершкового масла холодного
•100 грам сметани/натурального йогурту
•40 грам цукру
•200 грам борошна
•дрібка солі

Начинка:
•2 апельсина або 3 мандарина
•80 грам сливового джему (будь-який), але з кислинкою
•50 грам цукру
•15 грам кукурудзяного крохмалю

•1 жовток, щоб змастити тісто

Легкий пиріг з апельсином і джемом покроковий рецепт

1. Просіяти борошно, додати цукор, сіль, перемішати. Масло рубаємо кубиками і додаємо до борошні, перетираємо руками до стану крихти. додаємо сметану, добре перемішуємо. Стіл присипаємо борошном і вкладаємо тісто, швидко замішуємо тісто, збираємо його в кулю, загортаємо у плівку або пакет, прибираємо в морозилку на 15 минут.

2. Для начинки очистити апельсини від шкірки, нарізати на кружечки. У чашці змішати кукурудзяний крохмаль і сахар.

3. На лист пергаменти викладаємо тісто розкачуємо його в пласт, не дуже тонкий. Посипаємо тісто сумішшю крохмалю і цукру, викладаємо джем і розподіляються по пласту, викладаємо гуртки апельсина і загортаємо бортики. Можна апельсини посипати цукром і корицею. Змащуємо бортики яйце і відправляємо в розігріту духовку на 180 градусів на 15-20 минут.

4. Все готово, залишилося урвати собі шматочок, а краще приготувати кілька порцій, щоб усім вистачило 😄

Відео рецепт 👇