Лимонний чізкейк домашній

Хочу порадувати вас рецепт цього смачного лимонного чізкейку в домашніх умовах простого.

Інгредієнти

Основа:
240 г борошна
Щіпка солі
40 г пудри
120 г масла вершкового
Яйце
Додатково молоко (близько 100 г, але можливо менше)

Для чиза:
600 г сиру
3 яйця
100 г вершків 33%
120 г цукру
25 г крохмалю
15 г соку лимона
Цедра одного лимона

70 г білого шоколаду
15 г лимонного соку
70 г гарячих вершків 33%
70 г холодних вершків 33%
15 г вершкового масла

Лимонний чізкейк домашній покроковий рецепт

1. Основа:
У борошно додати пудру, сіль і масло вершкове, перетерти в крихту, додати яйце, замісити тісто, прибрати на півгодини в холодильник. Розкачати в пласт і випікати при 170 гр 20-25 хвилин. Остудити. Змолоти в крихту, поступово додавати молоко(не лийте все відразу) і замісити тісто, воно буде липким і схожим на пластилін, з нього легко можна зліпити основу. Утрамбувати тісто у форму, формуючи бортики і дно. Зробити вершковий слой.

2. Для чиза:
Все змішати в мисці і пробити з допомогою блендера. Перелити в основу. Випікати при 120 гр близько двох годин. Повністю остудити у вимкненій духовці, потім прибрати в холодильник на ніч. Збитий лимонний ганаш (готувати потрібно з вечора, коли прибрали чіз в холодильник).

3. Шоколад залити гарячими вершками, пробити блендером, додати теплий лимонний сік і холодні вершки, знову пробити, в кінці додати холодне масло і пробити в останній раз, накрити плівкою в контакт. Прибрати в холодильник на ніч, вранці збити до пишноти і прикрасити чізкейк як на фото.