лимонний Кекс у духовці

Як смачно зробити лимонний Кекс у духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кожен рік, напередодні свят, ми готуємо для гостей міні-кекси, так як вони вже стали фаворитами і жоден Новий рік не обходиться без цих ароматних і неймовірно смачних виробів.

Інгредієнти

Найкраще масло – 130 г
Цукор-пісок – 130 р
Яйце куряче – 2 шт
Молоко – 40 мл
Лимонний фреш – 12 мл
Цедра лимонна – 2 р
Просіяні обидва види борошна:
– Мигдальний – 40 р
– Пшеничне в/с – 200 г
Розпушувач – 5 р

Продукти для сиропу:
Цукор-пісок – 130 р
Вода – 170 мл
Секретний інгредієнт від шефа – РОМ зі спеціями Spiced – 20 мл
Фреш лимонний – 50 мл

Для цукрової помадки: (600 г)
Цукор-пісок – 500 г
Лимонний Фреш – 1 ч. л
Вода – 160 мл

лимонний Кекс у духовці покроковий рецепт

1. Ніжне масло кімнатної температури змішати з цукром в міксері, дбайливо вводимо курячі яйця по одному і продовжуємо збивати до пишної маси. Додаємо лимонний фреш і цедру. Далі в цю масу вводимо мікс з розпушувача і двох видів борошна (важливо просіяти) і також продовжуємо збивати до однородности.
2. Після – розкладаємо по формах. Ми використовуємо силіконові форми розміром (175*300 мм), де 12 комірок, кожна з яких(80*30 мм) Знову ж таки, ви можете завжди використовувати інші форми, які вам підходять, або ті, які є в наявності. Якщо у вас немає саме таких форм, як зазначено в рецепті – це не привід відкладати випічку настільки незвичайних виробів 🙂 Трепетно розподіляємо тісто по формах і відправляємо в духовку/пароконвектомат, розігріті до 170 С і відміряє час: 20-25 минут.
3. Поки кекси готуються стати перед нами у своєму найкращому вигляді, ми часу не гаємо, готуємо: Сироп для просочення Змішуємо цукор з водою в сотейнику, доводимо суміш до кипіння, чекаємо розчинення цукру. Далі відставляємо на 5 хвилин. Після закінчення цього часу вводимо в сироп лимонний фреш і секретний інгредієнт від шефа – ром. Перемішуємо. Сироп готовий! В цей час поглядаємо на таймер – має підійти час і кекси необхідно дістати і викласти на кожен кондитерську решітку для подальшого покриття сиропом.