Листкові слойки з начинкою із сухофруктів, волоських горіхів і мигдалю

Листкові слойки з начинкою із сухофруктів, волоських горіхів і мигдалю простий рецепт в духовці. Хочу поділитися смачною ідеєю начинки для слойок з бездріжджового листкового тіста! Відмінний варіант випічки до чаю, коли немає часу возитися з тестом 👍🏻

Інгредієнти

900 г тіста

150 г цукру
1 ч. л кориці
250 г сухофруктів
150 г волоських горіхів
100 г мигдалю
1 яйце
1 ст. л молока

Листкові слойки з начинкою із сухофруктів, волоських горіхів і мигдалю покроковий рецепт

1. беріть будь-які Сухофрукти: у мене родзинки, інжир, чорнослив. Промити, замочити в окропі до м’якості, обсушити паперовим рушником і нарізати дрібними кубиками. Волоські горіхи крупно порубить.

2. Цукор перемішати з корицею, додати сухофрукти та горіхи, перемішати. Пласт тесту припылить борошном і розкачати завтовшки 2 мм, Змастити білком, викласти начинку, згорнути як на видео.
3. Жовток з’єднати з молоком, змастити слойку, зробити зверху надрізи ножем і присипати крупно нарізаним мигдалем (мигдаль я заздалегідь залила на 5 хвилин окропом і потім очистила від шкірки).

4. Випікати слойки в розігрітій до 190С духовці 40-50 хвилин до насичено золотистого кольору. Смачно, швидко до чаю і кофе.

Відео рецепт 👇