Як зробити Мафіни з ягодами вишні у духовці рецепт. Хто там скаржився на спеку в Петербурзі? Я вчора так замерзла, що тепер мрію про повернення +30, щоб знову ходити в шортах-семейниках і широкої майці.😂 Єдиний плюс – знову можна готувати без ризику отримати тепловий удар, тому у нас разом утворилися ягідні мафіни, запіканка, курка в духовці і млинці з 500 г борошна.⠀ Мафіни гранично прості: тісто замішується віночком і спатулой, всі продукти є під рукою. Виходять завжди! Головне дайте їм охолонути і стабілізуватися спочатку 10 хвилин у формі, потім на решітці.
Інгредієнти
(на 8 великих мафінів)
195 г борошна
80 г цукру
1/2 ч. л. солі
2 ч. л. розпушувача
80 г рослинного масла
1 яйце С1
80 г молока
ванільний екстракт або паста
170-200 г ягід (на фото 200)
Мафіни з ягодами вишні в духовці покроковий рецепт
1. Розігріти духовку до 205 градусів. Змастити маслом форму для мафінів. Якщо ягоди заморожені, попередньо змішати з 1 ст. л. борошна із загальної кількості. Добре перемішати віночком всі сухі інгредієнти. В окремій мисці змішати яйце, масло, молоко і екстракт ванили.
2. Вилити рідкі інгредієнти в сухі і обережно перемішати. Мета — лише змочити сухі інгредієнти в тесті допустимо наявність маленьких комочков.
3. Дуже важливо не перестаратися, домагаючись повного об’єднання, інакше мафіни будуть гумовими. Додати ягоди і обережно замісити їх в тісто гумової спатулой. Викласти тісто у форми, випікати 17-20 хвилин. Перевірити готовність зубочисткой.