Малиновий зефір в домашніх умовах на агарі

Як зробити смачний домашній Малиновий зефір в домашніх умовах на агарі рецепт. Мій улюблений зефір виключно виготовлений за класичною технологією, але малина складна, водяниста ягода, і щоб у вас уже сьогодні вийшов смачний домашній зефір пропоную рецепт по заварний технології.

Інгредієнти

70 г білка
70 г цукру
щіпка лимонної кислоти (не прибирайте)

Сироп:⠀
150 г малинового пюре(без кісточок або з кісточками, як ви любите)
100 г води
10 гр агар-агару силою 900
170 гр цукру
50 г глюкозного сиропу

Малиновий зефір в домашніх умовах на агарі покроковий рецепт

1. Малину пробити блендером, при необхідності протерти від кісточок. ⠀ В деже міксера збити білок з цукром до стійких густих піків. ⠀ В сотейник змішати воду, агар і цукор, довести до кипіння. Коли сироп закипить, додати малинове пюре, часом помішуючи довести до температури 104-105 С. ⠀
2. На середній швидкості міксера в готову меренгу тонкою цівкою вливаємо сироп. Коли сироп весь вліт, збільшуємо швидкість міксера і збиваємо до загустіння. Готова маса добре тримає форму. ⠀
3. Зефірна маса приготована за заварний технології довго залишається теплою. ⠀ Готову масу перекласти в кондитерський мішок, відсадити на пергамент і відправити на стабілізацію і дозрівання (від 8 до 20 год залежно від температури і вологості в приміщенні). ⠀
4. Приготований таким чином зефір дуже пружний і схожий на магазинный.