Мариновані кабачки з морквою на зиму

Мариновані кабачки з морквою на зиму простий рецепт в банках 🥕 Хрусткі рулетики будуть відмінно виглядати на новорічному столі 🎄

Інгредієнти

кабачки — 1 кг;
морква — 600 гр.;
вода — 1,5 л.;
цукор — 3 ст. л.;
сіль — 1,5 ст. л.;
оцет 9% — 150 мл;
часник — 2-3 зубчики;
чорний перець горошком — 8 шт.;
лавровий лист — 3 шт.;
кріп — кілька гілочок;

Мариновані кабачки з морквою на зиму покроковий рецепт

1. Овочі та зелень миємо, з часнику знімаємо лушпиння; Кабачки і моркву ріжемо на довгі тонкі смужки. Скручуємо рулетик з моркви, на нього рулетик з кабачка; Часник подрібнюємо, розкладаємо в стерилізовані банки.
2. Також кладемо в кожну баночку по лавровому листу, пару гілочок кропу і горошин перцю, утрамбовуємо рулетики; Готуємо маринад: воду, ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукор і уксус.
3. Даємо закипіти і вимикаємо; Гарячий маринад розливаємо по банках і прикриваємо їх кришками, стерилізуємо в каструлі 15-20 хвилин. Закатуємо, ставимо догори дном і даємо охолонути. Зберігаємо в прохолодному месте.