Мариновані помідори сливка на зиму мова проковтнеш простий рецепт в банках. Не дивлячись на похолодання, в моїй теплиці ще є трохи врожаю, який потрібно зберегти на зиму. Для цих баночок мені довелося прикупити тільки селера, решта все домашнє.
Інгредієнти
Помідори «Сливка» – 2 кг.
Часник – 4 зубчики
Морква – 4 скибочки
Цибуля ріпчаста дрібний – 1-2 шт.
Листя чорної смородини – 2 шт.
Листя селери – 2 шт.
Петрушка свіжа – 2 гілочки
Парасольку кропу – 2 шт.
Запашний перець – 4 горошини
Гвоздика – 2 бутона
Коріандр – 7 зерняток
Для заливки:
Вода – 1,5 літра
Сіль для консервації – 2 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.
Оцет 9% – 160 мл
Мариновані помідори сливка на зиму мова проковтнеш покроковий рецепт
1. Томати і зелень ретельно миємо. Часник очищаємо і поділяємо на зубчики. Цибулю нарізаємо кільцями, моркву – кружочками.
2. Заповнюємо стерилізовані банки помідорами, овочами і спеціями. Заливаємо киплячим окропом і залишаємо на 20 хв. Потім зливаємо воду в каструлю. Додаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння і вливаємо уксус.
3. Заливаємо помідори киплячим маринадом. Закатуємо стерильними кришками (я використовую кришки твіст-офф). Закутуємо банки до повного остывания.