Як зробити маринований кавун швидкого приготування без закрутки за 12 годин простий рецепт домашній. 🍉 Якщо раптом кавун був незрілий і несолодкий, не поспішайте його викидати, спробуйте замаринувати. Я мариновані кавуни просто обожнюю. А ще у нас в Молдові їх солять прямо в бочках. На зиму. Але це варіант лайт, щоб поїсти завтра. Якщо сподобається, можна і на зиму закрутити).
Інгредієнти
Інгредієнти на 2 кг кавуна:
На 1 л. води
Цукор 4 ст. л
Сіль 1 ст. л
Оцет яблучний 3-4 ст. л
Часник 5 зубчиків
Перець чорний горошок
Лавровий лист
Кріп
Маринований кавун швидкого приготування без закрутки покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти, крім оцту і кропу, закип’ятити і нехай маринад покипить хвилин п’ять. Зняти з вогню, влити оцет і залити порізаний на шматочки кавун. На дно й поверх кавуна я поклала укроп.
2. Я відрізала від кавунчика і кірки, залишивши трохи зеленої частини. Можна їх і залишити – для краси. Як охолоне, в холодильник на ніч. Приємного апетиту 👌👌👌
3. до Речі, якщо кавун великий і шкура товста, можна її відрізати, почистити від темної частини і нарізати кубиками. Засипати цукор на око залежно від кількості кірок, півсклянки води і поставити на вогонь. Після закипання варити, помішуючи, 20 хвилин. Додати дрібно нарізаний лимон з шкіркою і ще 20 хвилин. Вийде смачне варення, шматочки янтарно-жовті, як цукаты.