Маринований яловичий язик закуска

Як зробити Маринований яловичий язик закуска рецепт простий 👍🏻 Закуска виходить дуже смачною, красивою!👌🏻Мова можете відварити заздалегідь і зберігати в холодильнику в фользі, маринується він за 3 години, так що ви можете його готувати за кілька годин до подачі на святковий стіл!

Інгредієнти

Для відвареного мови вагою 600 г

Маринад:
50 мл лимонного соку
Стручок гострого перцю
3 ст. л оливкової олії
2 ст. л бальзамічного оцту або яблучного
1 зубчик часнику
30 мл холодної води
30 г цукру
Сіль, перець за смаком
1 головка цибулі

Маринований яловичий язик закуска покроковий рецепт

1. Заздалегідь відварюємо мова: добре промиваємо, залишаємо на 30 хвилин у холодній воді, знову промиваємо й варимо хвилин 20, зливаємо воду, моєму каструлю, ставимо знову закипати воду і закладаємо мову, варимо на середньому вогні 1 годину, далі закладаємо спеції: горошок, лаврушку, ріпчасту цибулю, моркву за бажанням, варимо 15 хвилин, потім солимо(на 1 середній мова досить 1 ст. л солі) варимо ще 15 хвилин, виймаємо мову і кладемо в крижану воду на 5 минут.

2. Знімаємо шкіру з мови і з бажанням ще хвилин 15 варимо в бульйоні зі спеціями і овочами вже очищений мову! Мову можна подати просто нарізавши з гірчицею, а можна і замаринувати ☝🏻 За бажанням можна додати прованські сушені трави і тимьян.

3. Нарізаємо мову, цибулю нарізаємо тонкими кільцями, укладаємо в контейнер шар цибулі, мови і поливаємо маринадом, повторюємо шари, закриваємо кришкою і на 3 години в холодильник, але періодично дістаємо і перемішуємо(я встряхивала контейнер, не відкриваючи) Закуску подаємо на блюді, прикрасивши за бажанням кінзою і зернами граната!

Відео рецепт 👇