Рецепт: ромова баба 😊 Як вам мила анімація в кінці відео? Не забудьте сказати «спасибі» у коментарях і зберегти рецепт 😉 Медова ромова баба з сухими дріжджами простий рецепт.
Інгредієнти
320 г борошна (може знадобитися трохи більше)
3 г сухих дріжджів + 15 г молока
90 г вершкового масла кімнатної температури
15 г меду
280 г яйця (приблизно 5-6 шт)
2 г солі
800 г води
400 г цукру
Цедра лимона і лайма
50 г рому
Медова ромова баба з сухими дріжджами покроковий рецепт
1. 1. Розмішуємо дріжджі в теплому молоці, залишаємо на 10-15 хвилин в теплому місці
2. Змішуємо борошно, мед, розм’якшене масло і дріжджі з молоком
3. Замішуємо тісто і починаємо порціями вливати злегка збиті яйця
4. Вимішуємо тісто спочатку на середній, а потім на високій швидкості до еластичності і розвитку глютену (процес може зайняти 20-25 хвилин)
2. Змішуємо борошно, мед, розм’якшене масло і дріжджі з молоком
3. Замішуємо тісто і починаємо порціями вливати злегка збиті яйця
4. Вимішуємо тісто спочатку на середній, а потім на високій швидкості до еластичності і розвитку глютену (процес може зайняти 20-25 хвилин)
2. 5. Залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин
6. Наповнюємо форми, залишаємо підходити в теплому місці на 1,5 години
7. Випікаємо при 180 ° С протягом 20-25 хв
8. Дістаємо з духовки і повністю охолодити
6. Наповнюємо форми, залишаємо підходити в теплому місці на 1,5 години
7. Випікаємо при 180 ° С протягом 20-25 хв
8. Дістаємо з духовки і повністю охолодити
3. 9. Для сиропу змішуємо цукор, воду і цедру, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру
10. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до 50С, вливаємо ром, «купаємо» і напитываем ромові баби сиропом (я тримаю до того моменту, поки не перестануть виходити бульбашки, а ромова баба стане важкою і наповненою сиропом)
10. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до 50С, вливаємо ром, «купаємо» і напитываем ромові баби сиропом (я тримаю до того моменту, поки не перестануть виходити бульбашки, а ромова баба стане важкою і наповненою сиропом)
Відео рецепт 👇