Млинці з борошна зеленої гречки і молоці

Млинці з борошна зеленої гречки і молоці простий рецепт.

Інгредієнти

У мене вийшло 10 млинців.

КБЖУ одного млинця (без доповнення)
~65,2/2,3/3,2/6,8

Інгредієнти:
• 260 мл молока (ісп. вівсяне)
• 2 яйця
• 80 р. борошна із зеленої гречки
• 1/2 ч. л. розпушувача
• ванілін (за бажанням)
• підсолоджувач (за бажанням)
• 2 ст. л. оливкової олії

Додатково:
• йогурт без добавок
• заморожена малина
• мигдальні пелюстки

Млинці з борошна зеленої гречки і молоці покроковий рецепт

1. Яйця вбити до молока, додати оливкову олію, збити віночком до однорідності. Борошно з розпушувачем з’єднати в окремій ємності і висипати до суміші, за бажанням додати ванілін і підсолоджувач, перемішати віночком до однорідності, щоб не залишилося грудочок. ⠀ ❕ Смажити млинці на антипригарній сковороді. ⠀
2. Сковороду добре розігріти і залишити на середньому вогні, трохи змастити кокосовим маслом і протерти паперовим рушником. Для одного млинця я набирала половину ополоника готової суміші (кількість може бути іншим залежно від розмірів сковороди). ⠀
3. Щоб млинець вийшов красивим, потрібно правильно наливати тісто на сковороду. Мені найзручніше це робити на вазі, сковороду треба трохи нахилити і вилити тісто в центр, після цього сковороду обертати по колу і нахиляти в різні боки поки тісто не покриє всю площу. ⠀
4. Смажити кожен млинець на середньому вогні ~1 хвилину, поки краї млинця не стануть золотистими, а зверху тісто не підсохне, перевернути і залишити ще на ~30 секунд. ⠀ За бажанням кожен млинець можна змастити кокосовим маслом. ⠀ Приємного аппетита!