Морквяні коржі для торта морквини

Морквяні коржі для торта з морквини простий рецепт! хоча можна і просто приготувати морквяний пиріг з цього тесту або кексики 👌 Коржі неймовірні 🥕🔥 Соковиті, вологі, багато волоських горішків, дуже ароматні – з нотками апельсина і кориці! Однозначно піч восени! Таке тепло і затишок створюють в будинку для улюблених 🍊🥕🍰

Інгредієнти

на 3 коржа 22 см:
(кожен корж випікається окремо)

4 яйця
220 мл ростить масла
350 г борошна
400 г моркви ( очищеної)
350 г цукру
2 ч. л. розпушувача
щіпка кориці
цедра 1 апельсина
200 г волоських горіхів
20 г слив масла
1/2 ч. л. солі

Морквяні коржі для торта морквини покроковий рецепт

1. Підготувати всі інгредієнти: яйця повинні бути кімнатної температури, моркву натерти на дрібній тертці, з апельсина зняти цедру, горіхи підсмажити і дрібно порубати ножем, вершкове масло розтопити і охладить.
2. В чашу міксера викласти яйця і збити їх 1 хвилину, до збитим яйцям частинами додати цукор і збити разом до білої пишної маси, у збиту масу ввести олію і вершкове масло, перемішати. У просіяне борошно додати сіль, розпушувач і корицю перемешать.
3. Поміняти насадку «віночок» на насадку «лопатка» і ввівши частинами борошняну масу у збиту масу, замісити рідке тісто. У тісто ввести підготовлені добавки: моркву, горіхи і цедру апельсина, ретельно перемішати, виходить густа маса. Зважити на вагах масу, розділити на 3 части.
4. Підготувати форму або форми для випічки: дно і бортики простелити пергаментом, викласти 1/3 частину тіста і випікати при 170-180 З 30-40 хвилин, сухий лучиною перевірити на готовність. Кожен корж випікати отдельно.
5. Коржам дати трохи охолонути, прям ще з теплих можна зняти роз’ємні бортики, дно і пергамент. Стомлені коржі загорнути в харчову плівку або фольгу і відправити в холодильник на ніч або хоча б на 3-4 години (у цьому випадку в холод не надсилати).

Відео рецепт 👇