Морквяний хліб в духовці

Морквяний хліб в духовці в стилі японського молочного. Якщо присутність моркви вас лякає (раптом ви її не любите), то я вас заспокою. Морква дає яскравий колір і абсолютно не відображається на смак.

Інгредієнти

Опара:
Борошно з високим вмістом білка (13% і вище) – 140 р
Молоко – 45 р
Вода – 40 р
Дріжджі сухі – 0,5 р
Цукор – 2 г

Тісто:
Борошно з високим вмістом білка – 210 р
Цукор – 25 г
Дріжджі сухі – 2 р
Сіль – 3 р
Вся опара
Морква очищена – 140 р
Молоко – 25 р
Вершкове масло кімнатної температури – 30 м

Морквяний хліб в духовці покроковий рецепт

1. Змішайте молоко, дріжджі і цукор. Додайте борошно і замісіть тісто. Перекладіть в змащену маслом миску, затягніть плівкою і залиште при температурі 25-26 градусів на 12-16 годин. Моркву очистіть і відваріть до готовності. Наріжте на кружечки, залийте молоком і пюрируйте занурювальним блендером.

2. Дайте пюре охолонути. У чаші міксера змішайте всі інгредієнти крім масло. Плоскою насадкою замішують протягом 2 хвилин до повного об’єднання інгредієнтів. Змініть насадку на гак і місіть тісто ще 3 хвилини. Додайте вершкове масло і замішують тісто 12-14 минут.

3. Затягніть чашу плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Вибийте з тіста повітря, перекладіть на присыпаний борошном поверхню. Розділіть тісто на 3 рівні частини. Сформуйте кульки. Розкачайте тісто в прямокутник і скрутіть в рулет.

4. Потім знову розкачайте рулет і знову згорніть (як на відео). Передоложите тісто у форму для хліба, закрийте і залиште на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 170 градусів (конвекція) або до 190 (верх-низ) протягом 15 минут.

5. Змастіть хліб молоком. Випікайте 30-35 хвилин. Перед нарізкою дайте хлібу повністю остыть.