Муссовое тістечко Маракуйя Персик Фісташка простий рецепт. Трохи про самому тістечку – по смакам це йдеться total match. Маракуйя з кісточкою дає неймовірну кислу хрустку текстуру, персик пом’якшує її, але тримається стійко (його чітко чути). Звичайно, хтось захоче замінити персик на манго – це буде класика , але з персиком смак не тривіальний. Мені було складно уявити ці сострадающие з класичним мигдальним бісквітом і простим мусом – тому в хід пішла фісташка , і вийшло все як треба 👌
Інгредієнти
На 8 тістечок у формі silico «кульки»
Конфі:
150 грам пюре маракуї з насінням
2 г пектину NH
30 грам цукру
Кремю:
155 грам пюре персика
20 грам цукру
55 грам вершкового масла
5 грам кукурудзяного крохмалю
2,5 г желатину (замочити в 10 грамах води)
Бісквіт:
1 Яйце С0
80 грам цукру
50 грам м’якого вершкового масла
75 грам пшеничного борошна
30 грам фісташкової борошна
60 грам молока
20 грам фісташкової пасти
4 грама розпушувача
Мус:
100 грам білого шоколаду
70 грам вершків 33% (1)
170 грам вершків 33% (2)
40 грам фісташкової пасти або праліне
5 грам желатину (замочити в 20-25 грамах води)
Нейтральна глазур:
250 мл води
200 р цукру
20 г глюкозного сиропу
55 г цукру (2)
8 г пектин NH
2 г лимонний сік
Муссовое тістечко Маракуйя Персик Фісташка покроковий рецепт
1. Конфі:
Цукор змішати з пектином, всипати в пюре до кипіння, дати прокипіти кілька хвилин. Виливаємо у форму і прибираємо на 30-40 хвилин в морозилку.
Цукор змішати з пектином, всипати в пюре до кипіння, дати прокипіти кілька хвилин. Виливаємо у форму і прибираємо на 30-40 хвилин в морозилку.
2. Кремю:
Пюре, цукор, крохмаль змішуємо, уварюють до загусання. Додаємо набряклий желатин в гаряче пюре. Холодне масло пробиваємо блендером з усією масою. Виливаємо 2 шаром і знову заморожуємо від 30 минут.
Пюре, цукор, крохмаль змішуємо, уварюють до загусання. Додаємо набряклий желатин в гаряче пюре. Холодне масло пробиваємо блендером з усією масою. Виливаємо 2 шаром і знову заморожуємо від 30 минут.
3. Бісквіт:
М’яке масло збиваємо з цукром до білого стану, додаємо яйце – ще раз збиваємо до пишного стану . Всипаємо і вливаємо всі залишилися інгредієнти і просто збиваємо вінчиком. Випікаємо при температурі 165 градусів 20-25 хвилин. Вирізаємо вирубкою 4 см діаметр. На 1 тістечко 2 прошарку бисквита.
М’яке масло збиваємо з цукром до білого стану, додаємо яйце – ще раз збиваємо до пишного стану . Всипаємо і вливаємо всі залишилися інгредієнти і просто збиваємо вінчиком. Випікаємо при температурі 165 градусів 20-25 хвилин. Вирізаємо вирубкою 4 см діаметр. На 1 тістечко 2 прошарку бисквита.
4. Мус:
Вершки (1) нагріваємо, розводимо в них набряклий желатин, виливаємо на шоколад з пастою, даємо постояти 2 хвилини і збиваємо до однорідності. Вершки (2) збиваємо до м’яких пік, змішуємо з масою. Використовуємо відразу. Збірка на видео.
Вершки (1) нагріваємо, розводимо в них набряклий желатин, виливаємо на шоколад з пастою, даємо постояти 2 хвилини і збиваємо до однорідності. Вершки (2) збиваємо до м’яких пік, змішуємо з масою. Використовуємо відразу. Збірка на видео.
5. Заморожуємо перед покриттям глазурі тістечка 8 годин. Нейтральна глазур:
Нейтральна глазур як зробити в домашніх умовах
Нейтральна глазур як зробити в домашніх умовах
Відео рецепт 👇