Як смачно зробити Муссовое Тістечко Серце “Валентинка” простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже ніжні тістечка до дня закоханих з начинкою у вигляді збитого з полуничного желе лимонаду Chupa Chups з малиною😍, шоколадним бісквітом і сметанним мусом з насінням ванілі✨ Таким десертом не соромно зізнатися в коханні!
Інгредієнти
полуничний Лимонад 150 р
Желатин 6 р
Свіжа малина 8 штучок
🍪 Для бісквіта:
Яйця (С1) 2 шт
Борошно 60 г
Цукор (1) 40 р
Цукор (2) 50 р
Какао-порошок 15 г
☁️ Для мусу:
Сметана 20% 300 р
Ванільна паста 1 ч. л.
Цукор 80 г
Желатин 8 р
Вершки 35% 400 г
Муссовое Тістечко Серце “Валентинка” покроковий рецепт
1. Желатин замочуємо в крижаній воді.
У сковорідці нагріваємо лимонад.
Як тільки він почне закипати, відразу знімаємо з вогню.
Додаємо набряклий желатин, добре перемішуємо до повного розчинення.
Виливаємо желе в широку ємність, щоб шар був не дуже товстим – так воно швидше застигне, і прибираємо в лолодильник на 1-2 години.
Застиглі желе ріжемо на шматочки, залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин, воно повинно відійти від холодильника.
Збиваємо: мені подобається це робити блендером – суміш виходить однорідніше) Але ви можете так само збити желе міксером. Воно повинно стати непрозорим, посвітліти і трохи збільшитися в об’ємі.
Перекладаємо желе в мішок і заповнюємо їм комірки форми на 2/3.
В середину кожної клітинки вставити малину, заморозить.
У сковорідці нагріваємо лимонад.
Як тільки він почне закипати, відразу знімаємо з вогню.
Додаємо набряклий желатин, добре перемішуємо до повного розчинення.
Виливаємо желе в широку ємність, щоб шар був не дуже товстим – так воно швидше застигне, і прибираємо в лолодильник на 1-2 години.
Застиглі желе ріжемо на шматочки, залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин, воно повинно відійти від холодильника.
Збиваємо: мені подобається це робити блендером – суміш виходить однорідніше) Але ви можете так само збити желе міксером. Воно повинно стати непрозорим, посвітліти і трохи збільшитися в об’ємі.
Перекладаємо желе в мішок і заповнюємо їм комірки форми на 2/3.
В середину кожної клітинки вставити малину, заморозить.
2. 🍪 Для бісквіта:
Духовку розігріти до 180 градусів.
Жовтки відокремити від білків.
Жовтки збити з цукром (1) до повного розчинення цукру. Жовтки повинні збільшитися в об’ємі вдвічі і виглядати як майже білий пишний крем.
Білки почати збивати на мінімальній швидкості до легкої піни. Збільшити швидкість і почати по чайній ложці всипати цукор (2). Збивати до щільної білої піни, на віночку кінчик меренги загинається як “пташиний дзьоб”.
Борошно просіяти з какао в жовтки і акуратно лопаткою знизу вгору вмішати. Якщо важко, можна додати 1 ст. л. збитого білка.
Так само лопаткою знизу вгору вводимо в тісто збитий білок. Довго не заважаємо, щоб не збити обсяг.
Викладаємо тісто у рамку 30×30, випікаємо близько 20 хвилин.
Остуджуємо. Вирізаємо спеціальної вирубкою, яка йде в комплекті до форми Amorini від силикомарт (Артикул: 8809) з коржа 8 заготовок у вигляді сердечек.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Жовтки відокремити від білків.
Жовтки збити з цукром (1) до повного розчинення цукру. Жовтки повинні збільшитися в об’ємі вдвічі і виглядати як майже білий пишний крем.
Білки почати збивати на мінімальній швидкості до легкої піни. Збільшити швидкість і почати по чайній ложці всипати цукор (2). Збивати до щільної білої піни, на віночку кінчик меренги загинається як “пташиний дзьоб”.
Борошно просіяти з какао в жовтки і акуратно лопаткою знизу вгору вмішати. Якщо важко, можна додати 1 ст. л. збитого білка.
Так само лопаткою знизу вгору вводимо в тісто збитий білок. Довго не заважаємо, щоб не збити обсяг.
Викладаємо тісто у рамку 30×30, випікаємо близько 20 хвилин.
Остуджуємо. Вирізаємо спеціальної вирубкою, яка йде в комплекті до форми Amorini від силикомарт (Артикул: 8809) з коржа 8 заготовок у вигляді сердечек.
3. ☁️ Для мусу:
Желатин замочуємо в крижаній воді.
Сметану змішуємо в сотейнику з цукром і ванільною пастою.
Нагріваємо, помішуючи до повного розчинення цукру, потім до кипіння. Знімаємо з вогню.
Розпускаємо в гарячій сметані набряклий желатин.
Вершки збиваємо до піків.
Акуратно лопаткою вмішуємо збиті вершки-у сметану.
Перекладаємо готовий мус в кондитерський мешок.
Желатин замочуємо в крижаній воді.
Сметану змішуємо в сотейнику з цукром і ванільною пастою.
Нагріваємо, помішуючи до повного розчинення цукру, потім до кипіння. Знімаємо з вогню.
Розпускаємо в гарячій сметані набряклий желатин.
Вершки збиваємо до піків.
Акуратно лопаткою вмішуємо збиті вершки-у сметану.
Перекладаємо готовий мус в кондитерський мешок.
4. Збірка:
Осередку форми заповнюємо наполовину мусом. В середину викладаємо заморожене збите желе з малиною. Зверху заливаємо желешку мусом і утапливаем в ньому наші сердечка з бісквіту. Заморожуємо.
Готові тістечка дістаємо з форми. За бажанням робимо смужки розтопленим шоколадом і покриваємо рожевим велюром 💕 Розморожуємо в холодильнику.
Можна додати легкий декор✨
Осередку форми заповнюємо наполовину мусом. В середину викладаємо заморожене збите желе з малиною. Зверху заливаємо желешку мусом і утапливаем в ньому наші сердечка з бісквіту. Заморожуємо.
Готові тістечка дістаємо з форми. За бажанням робимо смужки розтопленим шоколадом і покриваємо рожевим велюром 💕 Розморожуємо в холодильнику.
Можна додати легкий декор✨
Відео рецепт 👇