Муссовое тістечко з шоколадом, брауні і малиною

Як приготувати муссовое тістечко з шоколадом, брауні і малиною рецепт дуже смачний.

Інгредієнти

Рецепт розрахований на силіконову форму Silikomart Кубики 5 см!

Брауні.
50 м – розтоплене вершкове масло
100 г – розтоплений шоколад Callebaut 54,5%
75 г коричневий цукор
2 шт – яйце
1 ч. л. – еспресо
⠀⠀
Малиновий гель.
300 м – заморожена малина
1 ст. л. – лимонний сік
2 ст. л. – цукор
4 г – желатин (180 bloom)

Малиновий мус.
100 г шоколад ruby callebaut 47, 3%
50 м – малинове пюре
4 г – желатин (180 bloom)
150 г – збиті вершки 33%
150 г – молоко (від 3, 2%)

Глазур.
200 г шоколад ruby callebaut 47, 3%
20 г – рослинне масло без запаху
20 г какао-масло callebaut
15 г – мелений фундук

Муссовое тістечко з шоколадом, брауні і малиною покроковий рецепт

1. Брауні.
Використовуйте квадратну форму 20х20, так вам буде легше потім розрізати брауні на кубики. Розтопіть вершкове масло і шоколад в мікрохвильовці або на водяній бані. В окрему миску додати коричневий цукор і щіпку солі. Вилийте шоколадно-масляну суміш і перемішайте її разом з допомогою міксера. Додавайте по одному яйцю і збивайте до однорідної маси. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте протягом 15 хв. при 170С в духовці. Дайте йому повністю охолонути, а потім помістіть в морозилку на годину, а краще на ночь.
2. Малиновий гель.
Желатин замочіть в холодній воді на 10 хв. Тим часом у невеликому сотейнику змішати малину, лимонний сік і цукор. Варіть на слабкому або середньому вогні до тих пір, поки малина не розм’якшиться і не загусне. Відкладіть близько 50 г пюре, яке пізніше буде використано в мусі. Залиште при кімнатній t. Додайте желатин в малинове пюре і перемішайте до однорідності. Вилийте малиновий гель на брауні і розрівняйте. Помістіть його в морозильну камеру на 3 години, щоб гель затвердел.
3. Малиновий мус.
Желатин замочіть в холодній воді на 10 хв. Складіть малинове пюре і шоколад в одну миску, розтопіть і перемішайте до однорідності. Зніміть з вогню, додайте желатин і швидко розмішайте желатин до однорідної маси. У три частини додайте молоко в шоколадномалиновую масу. Перемішайте до однорідності. Збийте вершки до м’якості. Додайте 1/3 збитих вершків в шоколадну масу, перемішайте. Потім влийте шоколадну масу, що залишилися, і знову ккуратно перемішайте. Як тільки суміш стане однорідною, перелийте її в кондитерський мешок.
4. Малиновий мус.
Желатин замочіть в холодній воді на 10 хв. Складіть малинове пюре і шоколад в одну миску, розтопіть і перемішайте до однорідності. Зніміть з вогню, додайте желатин і швидко розмішайте желатин до однорідної маси. У три частини додайте молоко в шоколадномалиновую масу. Перемішайте до однорідності. Збийте вершки до м’якості. Додайте 1/3 збитих вершків в шоколадну масу, перемішайте. Потім влийте шоколадну масу, що залишилися, і знову ккуратно перемішайте. Як тільки суміш стане однорідною, перелийте її в кондитерський мешок.
5. Збірка.
Поставте силіконову форму на тверду поверхню, на якій буде зручно переносити форму. Дістаньте брауні з шаром малинового гелю з морозилки і наріжте його кубиками розміром 3, 5×3, 5 см. Помістіть його в середину силіконової форми. Наповніть форму мусом, до країв. Приберіть форму в морозилку і залиште до повного застигання мінімум на 4 ч.

6. Глазур.
Подрібніть фундук в чаші блендера. Розтопіть шоколад. Додайте масло. Подрібніть блендером до однорідності. Додайте горіхи. Дістаньте тістечка з морозилки і форми. Наколіть кубик на вилочку і умочіть в шоколад. Викладіть на пергамент. Приберіть на дефростацию в холодильник мінімум на 1,5 ч. Прикрасьте по желанию.