Сьогодні приготуємо муссовые лимонні тістечка з меренгою, желе і компоті рецепт простий! Моє улюблене поєднання лимона і білого шоколаду/меренги😋😋😋 Як приготувати смачні Муссовые лимонні тістечка з меренгою рецепт простий.
Інгредієнти
Інгредієнти на квадратну рамку 18 см (висота тістечок приблизно 4 см)
⠀
Пісочний корж:
борошно 112 р
холодне вершкове масло 60 г
сіль трісок
цукрова пудра 35 р
жовток 1 шт
крижана вода (за необхідності)
⠀
лимонне компоті:
лимон 1 шт (180 г)
цукор 100 г +-
желатин 7 р
холодна вода(для желатину) 40 р
кукурудзяний крохмаль 5 р
вода для крохмалю 1 ст. л
⠀
мус на білому шоколаді:
білий шоколад 125 р
вершки 33% 235 р
цукрова пудра-10 р
гаряче молоко 35 р
желатин 5 р
холодна вода 30 р
⠀
лимонне желе:
вода 145 р
лимонний сік 60 р
лимонна цедра
цукор 40 г +-
желатин 6 р
холодна вода(для желатину) 35 р
⠀
білковий заварний крем:
білок 1 шт(35 р)
цукор 70 г
вода 15 г
Муссовые лимонні тістечка з меренгою, желе і компоті покроковий рецепт
1. Пісочний корж. Подрібнити в блендері з ножами борошно, пудру, сіль, холодне вершкове масло до крихти. Додати жовток (якщо жовток невеликий, то можна додати трохи крижаної води) змішати, зібрати тісто в кулю. Поставити в холодильник на 1 годину. Розкачати тісто товщиною 3 мм, наколоти виделкою. Випікати при температурі 160 градусів 8-10 хвилин. Корж вирізати горячим.
2. Лимонне компоті. Желатин замочити у воді. Лимон нарізати, позбутися від кісточок. Подрібнити. У сотейнику змішати лимонне пюре і цукор. Довести до кипіння, додати крохмаль, розведений у невеликій кількості холодної води. Кип’ятити 1 хвилину. За бажанням додати харчовий барвник. Зняти з вогню, остудити, додати розпущений желатин. Змішати. На дно квадратної форми покласти корж, зверху розподілити компоті. Заморозить.
3. Мус на білому шоколаді. Желатин замочити у воді. Шоколад залити гарячим молоком і дати розтопитися. Холодні вершки збити до м’яких піків. Желатин розпускаємо в мікрохвильовці, додаємо до шоколаду. Пробиваємо масу заглибним блендером. Акуратно змішуємо лопаткою вершки і шоколад. Масу перекласти в мішок і відсадити поверх компоті. Заморозити на 3 часа.
4. Лимонне желе. Желатин замочити у воді. З лимона зрізати цедру, вичавити сік. У сотейнику змішати цукор, воду, цедру, лимонний сік. Варити 3-4 хвилини За бажанням додати харчовий барвник. Остудити до 60 градусів, додати набряклий желатин і розмішати. Остудити до кімнатної температури і акуратно залити поверх мусу. Ставимо в холодильник на 20 хвилин. Потім акуратно зняти рамку, нарезать.
5. білковий Заварний крем. Цукор з водою, довести до температури 118 градусів, паралельно збивати білки на середній швидкості. Тонкою цівкою влити сироп в білки і продовжувати збивати до твердих піків. Відсадити крем на тістечка, обпалити горелкой.