Мяке печиво на кефірі з варенням і какао в духовці

М’яке печиво на кефірі з варенням і какао в духовці простий рецепт! Випічка до Чаю Швидко! Знамените ПЕЧИВО “Дідові ВУСА” ПРОСТО! Чудове, дуже смачне печиво. Хорватське печиво “Дідові вуса”. Смачне, розсипчасте, з начинкою незвичайною і оригінальною. Чудова випічка до чаю. Прикрасить будь-чаювання, та хоч на святковий стіл замість торта! Кожен,хто його пробує відразу ж просить рецепт!

Інгредієнти

На ~660г:

Тісто:
– 2 жовтки
– 100г вершкового масла
– 60 мл кефіру
– 60г цукру
– 1 ч. л. розпушувача
– 270г борошна (+/-)
– по щіпці солі і ваніліну

Начинка:
– 2 білка
– 30г цукру
– 1 ст. л. какао
– 30г борошна
– 120г варення або джему

М’яке печиво на кефірі з варенням і какао в духовці покроковий рецепт

1. Спочатку готую тісто. До жовтків додаємо цукор, сіль, ванілін і все перемішую. Додаю розм’якшене вершкове масло і перемішуємо. Вливаю кефір, перемішати. Всипати трохи борошна, розпушувач і добре перемішати. Поступово всипати решту борошна і замісити м’яке тісто. Покласти в холодильник на 30 минут.

2. Для начинки збити білок до цукром до стійких піків. Потім всипаю борошно і какао і перемішую на невеликій швидкості, можна лопаткою. Тісто розділити на дві частини. Кожну частину по черзі розкачати в прямокутний пласт 27×19. Змастити варенням(по 60г). Згорнути до центру по довгій стороні 2 рулету, залишивши між ними 1.5-2 см.

3. З другою частиною проробити теж саме. Перекласти на деко. Заповнити серединки начинкою(білкова маса) Випікати в добре розігрітій до 180°С духовці ~ 25 минут.

4. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки. Розмір прямокутника ~ 27×19 див. Товщина тіста ~6 мм.