Як зробити М’який домашній сир з кешью веганські простий рецепт.
Інгредієнти
▫️Кешью в сухому вигляді —300гр
▫️Сік лимона — 3 ст. л
▫️кокосове Масло — 8 ст. л ( не замінювати стабілізує масу при охолодженні)
▫️Вода кип’ячена ~ 100мл додавайте опціонально регулюйте густоту (залежить від потужності блендера і кількості кешью)
⠀
СПЕЦІЇ:
▪️Сіль, білий перець мелений — за смаком
▪️Базилік сушений — 3 ст. л
▪️Часник сушений — 2 ч. л
▪️Томати в’ялені або сушені за смаком
▪️харчові Дріжджі неактивні — 3ст.л
у автора з ароматом пармезану (можна без них)
⠀
Так само ви можете використовувати будь-які спеції за смаком, обваляти готовий сир в спеціях, або додати свіжу зелень 🌿
М’який домашній сир з кешью веганські покроковий рецепт
1. Кешью замочити на ніч. Промити. Відправити в блендер. Додати спеції, воду. Збити масу в однорідний крем. Маса не повинна бути сильно рідкої, регулюйте кількість води. Далі додати масло і знову взбить.
2. Марлю чи бинт замочити у воді + 2 ст. л оцту і 1 ст. ложка лимонної кислоти щоб прибрати запах. Висушити. Я взяла друшляк, застелила його марлею, вылудила масу і туго затягла. Зверху поставила прес (каструлю з водою) і залишила на ніч холодильнике.
3. Готово! Ви можете їсти сир слайсами але він досить м’який, використовувати як намазки або додавати в салат.
Відео рецепт 👇