Самий пишний паска краффин простий рецепт, який можна готувати не тільки на Великдень 🥚
Інгредієнти
Для опари:
✅ Молоко 200 мл
✅ Цукор 1 ст. л.
✅ Дріжджі сухі 7 гр.
✅ Звичайна борошно 1 ст. л.
Для тіста:
✅ Яйце 1 шт + 2 жовтка
✅ Цукор 100 гр.
✅ Вершкове масло 40 гр.
✅ Підійшла опара
✅ Звичайна борошно 450 гр.
Для начинки:
✅ Вершкове масло
✅ Цукати/родзинки за смаком
найпишніший паска краффин покроковий рецепт
1. Опара: Злегка тепле молоко (підігріваємо в мікрохвильовці) і сухі інгредієнти для опари змішуємо і прибираємо в тепле місце на 15 минут.
2. замішуємо Тісто в глибокій ємності:
1. Відокремлюємо жовтки від білків, нам знадобиться 2 жовтки і + 1 ціле сонечко, збиваємо з цукром до пишної піни
2. Вливаємо до пишним сонечком розтоплене в мікрохвильовці масло, продовжуємо перемішувати
3. Додаємо підійшла опару і перемішуємо силіконової лопаткою
4. Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто, місимо його довго, приблизно 10-15 хвилин
5. На самому початку воно дуже сильно липне до рук, тому посипаємо зверху злегка борошном на кожному етапі завешивания (для цього знадобиться ще приблизно 30 гр. борошна)
6. Кладемо тісто в глибоку ємність, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо підніматися в тепле місце на 2 години (я ставив на сонячне підвіконня, але можна прибрати під теплу ковдру)
1. Відокремлюємо жовтки від білків, нам знадобиться 2 жовтки і + 1 ціле сонечко, збиваємо з цукром до пишної піни
2. Вливаємо до пишним сонечком розтоплене в мікрохвильовці масло, продовжуємо перемішувати
3. Додаємо підійшла опару і перемішуємо силіконової лопаткою
4. Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто, місимо його довго, приблизно 10-15 хвилин
5. На самому початку воно дуже сильно липне до рук, тому посипаємо зверху злегка борошном на кожному етапі завешивания (для цього знадобиться ще приблизно 30 гр. борошна)
6. Кладемо тісто в глибоку ємність, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо підніматися в тепле місце на 2 години (я ставив на сонячне підвіконня, але можна прибрати під теплу ковдру)
3. Начинка + тісто:
1. Пишне тісто виймаємо з ємності, гарненько обминаємо і ділимо на 2-3 колобка (залежить від розміру ваших форм, у мене вийшло 3 шт.)
2. Кожен колобок тонко розкачуємо в прямокутник або як вийде
3. Змащуємо розтопленим вершковим маслом, викладаємо разноцветики або зморщений виноград
4. Звертаємо в рулетик, розрізаємо на 2 половинки і збираємо краффин, як на відео
5. Викладаємо у форму і відправляємо відпочивати в тепле місце ще на 30 хвилин, щоб гарненько все піднялося і було пишним
6. Розігріваємо духовку до 160 градусів, підігрів верх-низ, відправляємо випікатися на 30-35 хвилин
7. Виймаємо з форми, остужаемся, посипаємо цукровою пудрою
1. Пишне тісто виймаємо з ємності, гарненько обминаємо і ділимо на 2-3 колобка (залежить від розміру ваших форм, у мене вийшло 3 шт.)
2. Кожен колобок тонко розкачуємо в прямокутник або як вийде
3. Змащуємо розтопленим вершковим маслом, викладаємо разноцветики або зморщений виноград
4. Звертаємо в рулетик, розрізаємо на 2 половинки і збираємо краффин, як на відео
5. Викладаємо у форму і відправляємо відпочивати в тепле місце ще на 30 хвилин, щоб гарненько все піднялося і було пишним
6. Розігріваємо духовку до 160 градусів, підігрів верх-низ, відправляємо випікатися на 30-35 хвилин
7. Виймаємо з форми, остужаемся, посипаємо цукровою пудрою
4. Готово!
Відео рецепт 👇